Ierburile de Provence sunt un mix clasic al bucătăriei franceze. Al sudului Franței, în special. Cu o aromă inconfundabilă, ierburile din povestea noastră, au proprietatea de a aduna, ca prin farmec, într-un borcan, pe un raft din bucătăria ta, întregul suflet al Mediteranei.
Se știe deja: dieta mediteraneană, bogată în legume și fructe proaspete, în pește, pui, ulei de măsline, brânzeturi și puțin vin este una care ne asigură o viață lungă și sănătoasă, Herbs de Provence fiind o parte importantă a acestei ecuații.
Cum să le obții, într-o variantă mai bogată, aflați în continuare:
*2 linguri cimbru uscat
*2 linguri rozmarin uscat
*2 linguri oregano uscat
*2 linguri măgheran uscat
*2 linguri semințe de fenicul (sau chimen)
*2 linguri tarhon uscat
*1 lingură levănțică uscată
*1 lingură de mărar uscat
*1 vârf de cuțit de fulgi de chilli (opțional)
No comments yet.