Cele mai noi articole din revistă

….şi când te gândeşti că aş fi ars şi apa…

Afisari484

advertisement

…e ciudat, dar cu vreo 10 ani în urmă nu mi-aş fi imaginat că posed o asemenea pasiune. Gătitul, că despre el este vorba, m-a surprins precum o briză uşoară de vară într-o zi fără vânt, apăsătoare, şi nu vorbesc, în niciun caz, de primii cartofi prăjiţi pe care i-am pregătit. Cu cârpe în cap, ochelari de soare şi neapărat cu mânecă lungă, de teama uleiului încins care, în imaginaţia mea bolnavă de atunci, cine ştie ce nenorocire mi-ar fi provocat. Şi mie, şi lui soră-mea. Că şi pe ea am „baricadat-o”.

omleta

Dacă stau bine să mă gândesc îmi amintesc puţin prea clar toate începuturile, când, „captivă” la o cabană cu mulţi ani în urmă, m-am trezit că gătesc primele paste cu cârnaţi (!) din viaţa mea. Nici nu mai ştiu cum au ieşit, dar îmi amintesc că oamenii au mâncat totul şi că am tot pregătit apoi „reţeta”.

Dar ca să nu mai lungesc vorba aiurea, după câţiva ani de „practică” m-am trezit gata pricopsită cu o pasiune „not so glamorous” pentru unii, dar excelentă pentru alţii. Cei care mănâncă mai ales. Şi cu abilităţi destul de bune de pregătit mâncăruri uşoare, pentru cei şi cele care vor să rămână slabi (ori slabe), rapide, pentru că aş muri să stau o zi întreagă la cratiţă, plus că sunt şi eu un om al muncii ca mulţi dintre noi, dar mai ales savuroase. Pentru că nu ştiu dacă există pe lume om mai aventurier în ale gustului…

Întrucât îmi place mâncarea interesantă, ador exprimentele culinare, cred că gătitul este o artă şi mă străduiesc ca din bucătăria mea să se ivească reţete pe care nu le poţi gusta oriunde, m-am decis să las liber, în lume, acest blog.
Sper că o să vă placă, dar mai ales că veţi gusta câte ceva din ce găsiţi aici.

Bine aţi venit! Vă mai aştept!

 

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...


Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari31.852

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari30.016

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari57.197

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri