Oul prăjit e perfect fix așa cum e, prăjit. Pudrat apoi cu puțină sare și piper. Right? WRONG. Oul prăjit pudrat cu puțină sare și piper e foarte bun, așa e. Vestea bună este că el poate fi îmbunătățit. Atât de bine și în feluri atât de variate încât banalul ou poate îmbrăca fel de fel de gusturi.
Cum să facem dintr-un ou prăjit, obișnuit, o delicatesă pe care vrei vrea să o încerci iar și iar, aflăm în cele ce urmează.
Se toarnă ulei într-o tigaie și se pune la încins. Se sparge un ou în uleiul încins și, cu ajutorul unei linguri, se toarnă ulei peste gălbenuș – dacă nu vrei să faci ou ”sunny”. După ce gălbenușul s-a închegat și s-a acoperit cu celebra peliculă albă, se scoate din ulei cu ajutorul unei palete.
Bun până aici toată lumea știe ce are de făcut. Partea cea mai interesantă, însă abia acum urmează pentru că, pe lângă sare și puțin piper poți adăuga pe ou fie:
*cașcaval afumat dat pe răzătoarea fină
*parmezan sau cheddar date pe aceeași răzătoare fină
*cimbru uscat
*brânză rasă și cimbru uscat
*amestec cajun (se găsește la raioanele de condimente din supermarketuri)
*chiar și câteva bucățele de brânză de burduf
*o felie de roșie uscată la soare tocată fin
*măsline kalamata tocate fin
*boia de ardei afumată
*și, dacă îți plac ”picanteriile”, 2 fulgi de ardei iute
PS. Eu, pe ouăle din imagine le-am îmbogățit cu sare, piper negru proaspăt măcinat, amestec cajun, brânză Cheddar rasă și puțin cimbru uscat. 🙂
No comments yet.