Nu știi dacă oul e fiert sau nu? Există un truc pentru a afla!

Nu știi dacă oul e fiert sau nu? Există un truc pentru a afla!

E ciudat, dar uneori e incredibil cum micile trucuri îți pot salva o grămadă de timp în bucătărie. Cu alte cuvinte, dacă nu vrei să dormi lângă aragaz și preferi să faci totul rapid și eficient, dacă stai minute întregi și te uiți la un ou întrebându-te dacă e fiert sau ba, ori dacă nu ai chef să speli un munte de vase, cu burta plină, există câteva trucuri.

*ai un ou rătăcit în figider și nu știi dacă e fiert sau ba? Pentru a afla, e suficient să-l pui într-o rână și să-l învârți ca pe un titirez. Dacă se învârte cu ușurință, e clar: oul e fiert

egg

*dacă vrei să afli cât de proaspăt este un ou, fă următoarele: pune apă rece, de la robinet, într-o cratiță adâncă, apoi dă drumul oului, în apă. Dacă pică rapid la fundul cratiței, e proaspăt. Dacă plutește la suprafața apei, e mult prea vechi pentru a-l mânca

*când ai ceva de fiert, pune în oală ori cratiță, direct apă caldă, de la robinet. Apa va fierbe mai repede și tu vei câștiga minute prețioase

simplysandwiches

*spală vasele folosite la gătit, în timp ce prepari mâncarea. Așa o să ai mai puține vase de curățat după masă

*nu te chinui cu curățatul usturoiului. Pune cățelul pe blat și presează-l cu muchia cuțitului. Așa vei putea îndepărta ”pielea” mai ușor

usturoi

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.