6 trucuri pentru a scăpa de aglomerația din frigider!

6 trucuri pentru a scăpa de aglomerația din frigider!

Bată-l să-l bată de frigider, că oricât de mare l-ai cumpăra, tot vine o vreme când nu mai poţi îndesa în el nici o… muscă. E semn bun, ar spune unii, de prosperitate, însă pentru a scăpa de pacostea aceea de spaţiu lipsă, e musai să faci ceva modificări. Nu mai cumperi nimic, până nu mănânci tot, e primul gând care-ţi răsare în minte, dar există totuşi câteva metode simple de a scoate maximul din frigider. Şi în materie de mâncare, şi de spaţiu.

 

fridge1

credit foto: frantastic food

*”baia” săptămânală – pentru a nu avea surpriza să constaţi că-ţi cad farfuriile, farfuriuţele, oalele, cratiţele şi toate cele în cap când deschizi uşa „cutiei” cele reci, fă-ţi un obicei din a face ordine în frigi­der în fiecare sâmbătă, de exem­plu. Cu atât mai mult, cu cât nu te poţi lăuda cu o combină frigorifică în care ar putea încăpea un porc întreg. Aşadar ia-ţi frigiderul „la inspecţie” în fiecare săptămână şi aruncă toate resturile care nu mai pot fi folosite nici în ruptul capului.

*verifică înainte – înainte să-ţi iei sacoşa de cumpărături din cui şi s-o pui la treabă în piaţă, verifică-ţi şi frigiderul. Asta ca să nu ai surpriza să constaţi, când te întorci acasă cu o varză de 2 „kile”, că în frigider aveai o varză de… 4 „kile”

*pune-le la vedere – ca să nu ai surpriza neplăcută că ţi s-a stricat mâncarea, ai grijă să pui resturile la vedere, ca să nu uiţi de ele împin­gându-le în spate. Aşezându-le în caserole transparente, sau etiche­tate, vei şti mereu ce ai la înde­mâ­nă. În felul acesta nu-ţi vei aglo­mera frigiderul cu tot felul de rămăşiţe

*schimbă recipientele – dacă supa ta de pui s-a înjumătăţit, n-o lăsa în frigider în oala în care ai gătit-o, ci transfer-o într-o crăti­cioară perfectă pentru noile ei… dimensiuni.

*categoriseşte-le – principala cauză a aglomerării frigiderului este uitarea. Cu alte cuvinte, uiţi de mâncare în momentul în care n-o mai vezi. Pentru a evita toate aces­tea, pune alimentele pe categorii. Borcanele deasupra, caserolele cu resturi la mijloc şi aşa mai departe. Ah, şi pentru a nu uita de legume şi de fructe care sunt cele mai peri­sabile, nu le pune în sertarul lor, unde de obicei vor sta ascunse. Mai bine aşază-le la vedere şi le vei mânca mai repede

*cu burta plină – dacă eşti pre­ocupat de buget, niciodată (dar niciodată) nu te duce la cumpără­turi pe nemâncate. Aşa, de foame, îţi va veni să cumperi tot magazinul şi pe lângă că îţi vei aglomera frigi­derul, nu vei reuşi să consumi toate alimentele cumpărate în timp util, înainte ca ele să se strice..

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.