Bată-l să-l bată de frigider, că oricât de mare l-ai cumpăra, tot vine o vreme când nu mai poţi îndesa în el nici o… muscă. E semn bun, ar spune unii, de prosperitate, însă pentru a scăpa de pacostea aceea de spaţiu lipsă, e musai să faci ceva modificări. Nu mai cumperi nimic, până nu mănânci tot, e primul gând care-ţi răsare în minte, dar există totuşi câteva metode simple de a scoate maximul din frigider. Şi în materie de mâncare, şi de spaţiu.
credit foto: frantastic food
*”baia” săptămânală – pentru a nu avea surpriza să constaţi că-ţi cad farfuriile, farfuriuţele, oalele, cratiţele şi toate cele în cap când deschizi uşa „cutiei” cele reci, fă-ţi un obicei din a face ordine în frigider în fiecare sâmbătă, de exemplu. Cu atât mai mult, cu cât nu te poţi lăuda cu o combină frigorifică în care ar putea încăpea un porc întreg. Aşadar ia-ţi frigiderul „la inspecţie” în fiecare săptămână şi aruncă toate resturile care nu mai pot fi folosite nici în ruptul capului.
*verifică înainte – înainte să-ţi iei sacoşa de cumpărături din cui şi s-o pui la treabă în piaţă, verifică-ţi şi frigiderul. Asta ca să nu ai surpriza să constaţi, când te întorci acasă cu o varză de 2 „kile”, că în frigider aveai o varză de… 4 „kile”
*pune-le la vedere – ca să nu ai surpriza neplăcută că ţi s-a stricat mâncarea, ai grijă să pui resturile la vedere, ca să nu uiţi de ele împingându-le în spate. Aşezându-le în caserole transparente, sau etichetate, vei şti mereu ce ai la îndemână. În felul acesta nu-ţi vei aglomera frigiderul cu tot felul de rămăşiţe
*schimbă recipientele – dacă supa ta de pui s-a înjumătăţit, n-o lăsa în frigider în oala în care ai gătit-o, ci transfer-o într-o crăticioară perfectă pentru noile ei… dimensiuni.
*categoriseşte-le – principala cauză a aglomerării frigiderului este uitarea. Cu alte cuvinte, uiţi de mâncare în momentul în care n-o mai vezi. Pentru a evita toate acestea, pune alimentele pe categorii. Borcanele deasupra, caserolele cu resturi la mijloc şi aşa mai departe. Ah, şi pentru a nu uita de legume şi de fructe care sunt cele mai perisabile, nu le pune în sertarul lor, unde de obicei vor sta ascunse. Mai bine aşază-le la vedere şi le vei mânca mai repede
*cu burta plină – dacă eşti preocupat de buget, niciodată (dar niciodată) nu te duce la cumpărături pe nemâncate. Aşa, de foame, îţi va veni să cumperi tot magazinul şi pe lângă că îţi vei aglomera frigiderul, nu vei reuşi să consumi toate alimentele cumpărate în timp util, înainte ca ele să se strice..
No comments yet.