”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute

”Crănțănele” din lipie cu parmezan gata în 15 minute

După ce-a adus bucuria și vremea bună pe meleagurile altora, Primăvara pare că vrea să vină și pe la noi. Cu zambile în păr și ghiocei la urechi, cea mai frumoasă fiică a anului se grăbește puțin cu vizita, dar cred că trebuie să fim de-a dreptul nebuni să ne supărăm că în sfârșit ne bucură cu prezența.

Cel puțin pe mine mă bucură tare….Și zi de zi, dimineață de dimineață, ies cu ceașca mea de cafea neagră afară pentru a observa mugurii celor doi gutui japonezi din grădină pregătiți să-și lepede cojocelele în care au stat zgribuliți toată iarna. Și pentru a le zâmbi pițigoilor care vin să ia masa la noi în visin.

Nimic nu se compară cu bucuria primelor raze de soare și cu mustațile ierbii și ale usturoiului verde care nu mai știu cum să râdă la lumină, cu spanacul, ridichile și toate celelalte minunății, menite să ne scoată și pe noi, oamenii, din toropeală.

Dintre toate anotimpurile, primăvara îmi este cea mai dragă. Pentru că e tânără, veselă și ușor imprevizibilă, încărcată de flori, așa cum îi stă cel mai bine grădinii, la sfârșitul lui aprilie.

Iar pentru că tot vorbim de vreme frumoasă, zilele trecute, după ce m-am tot uitat la o lipie cum stătea ea, singură și tristă în frigider, am decis s-o împrimăvărez cu puțin  gust de Mediterana, cu ulei de măsline și parmezan. Pentru o gustare sănătoasă menită să potolească repede foamea și pofta iubitorilor de sărățele.

”Crănțănele” cu parmezan și ulei de măsline

Ingrediente

*2 lipii

*ulei de măsline extravirgin

*parmezan ras

*amestec de roșii și măsline de la Kamis (sau orice amestec de condimente îți place ție)

Preparare

1.Încinge cuptorul la 200 de grade

2.Taie lipia în triunghiuri, ca pe pizza

3.Așează triunghiurile de lipie într-o tavă în care ai pus hârtie de copt

4.Cu ajutorul unei pensule, unge fiecare triunghi cu ulei de măsline

5.Presa triunghiurile cu parmezan ras și cu amestecul de condimente

5.Dă lipia la cuptor pentru aproximativ 7-10 minute.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

,

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes