Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli

Economic: Cea mai simplă supă cremă de broccoli

Mâine se împlinesc trei săptămâni de când stăm acasă. Și am cam pierdut șirul zilelor. Existența se desfășoară necomplicat, între cafelele de dimineață și după – masă, între micul dejun, prânz și cină, florile din grădină, cele două mâțe leneșe – Miaunel și Norocel, gătit, blog și casă.

Ce ciudat. După ce alergi bezmetic prin zile, săptămâni și luni, să te trezești – brusc – că trebuie să încetinești ritmul. Și cu ce șoc.

Încep, însă, să mă obișnuiesc cu noua etapă din viață și cu noile alegeri necomplicate. Cum ar fi răspunsul la întrebarea: ”Ce fac cu broccoli-ul din frigider? Să-l pun într-un quiche cu brânză sau într-o supă?” Până la urmă supa a fost cea care a câștigat. Dar și quiche-ul. Pentru că am împărțit broccoli-ul în două bucăți pentru a le pregăti pe amândouă.

Oh și ce frumusețe verde a ieșit. De o simplitate aproape ireală. Una care – prin culoarea ei minunată – mi-a amintit de Terceira, una dintre cele nouă insule ale arhipelagului portughez Azore. Un loc verde și special, cu un vulcan ce poate fi vizitat, piscine naturale care-ți permit să înoți în ocean, oameni calzi, mâncare bună, plantații de ceai, bananieri și ananas, orașe vechi integrate în patrimoniul UNESCO, aflat în mijlocul sălbaticului Atlantic.

SUPĂ CREMĂ DE BROCCOLI

Ingrediente:

*1 căpățână de broccoli

*3 căței de usturoi

*2 cartofi mijlocii

*1 lingură ulei de măsline

*1 cub de unt

*1/2 cană de lapte

*1 cub de supă de legume (opțional)

*sare, piper & zeamă de lămâie

Preparare:

1.Taie usturoiul felii subtiri, rupe buchețelele de broccoli și spală-le bine, curăță cartofii de coajă și taie-i cubulețe

2.Într-o cratiță mijlocie călește broccoli-ul, cartofii și usturoiul timp de aproximativ 20 de secunde în uleiul de măsline, după care adaugă laptele și apă caldă cât să acopere legumele

3.Pune cubul de supă alături de legume, acoperă cu un capac și lasă totul să fiarbă la foc mijlociu până se înmoaie legumele

4.După ce legumele s-au fiert, stinge focul și transformă legumele în cremă cu ajutorul unui blender vertical.

5.Adaugă untul, amestecă până se topește, gustă și potrivește de sare și piper.

6.La final adaugă câțiva stropi de zeamă de lămâie

Mănâncă supa cu pâine prăjită în puțin ulei de măsline

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

About Chef

Related Recipes