Mâncarea în vremea COVID: Fritters din dovlecei și brânză

Mâncarea în vremea COVID: Fritters din dovlecei și brânză

Well…well…Când am lăsat doi dovlecei în frigider acum vreo două săptămâni am știut foarte bine ce fac. Nu m-a lovit nicio ciudățenie de amnezie, ci ditamai strategia. Pentru că în casa asta se gătește conform unui plan prestabilit și – totuși – flexibil. Dar nicidecum întâmplător.

Adică…dimineața, după ce-mi beau cafeaua, bag nasul în frigider ca să văd cine se mai ceartă pe-acolo, ce legume sunt mai perisabile decât altele….care dă semne că vrea să plece în rai și, în funcție de ce găsesc plănuiesc masa din ziua respectivă. Având, totuși, în vedere că, dacă e musai să deschid conserva aia de roșii din care n-o să folosesc decât jumătate, trebuie să fac ceva cu restul și tot așa. Cam ca atunci când mergi la magazin, probezi o bluză, și apoi faci în minte un sumar cu tot ce ai pe-acasă ca să știi cum poți să o porți.

La fel ca la Mall a fost și cu cei doi dovlecei pe care i-am ”uitat” intenționat în frigider. Și pe care i-am folosit pentru o porție bună de fritters cu Feta și Cheddar.

Ce a ieșit…A fost o bunătate. Dar nu mă credeți pe cuvânt. Mai bine încercați

FRITTERS DIN DOVLECEI CU BRÂNZĂ

Ingrediente pentru aproximativ 25-30 de fritters

*2 dovlecei marișori

*1 ceapă mijlocie

*1 ou

*3 linguri de făină

*în jur de 30 de grame de brânză Feta

*cam tot 30 de grame de Cheddar rasă pe răzătoarea mică

*sare, piper & câțiva stropi de zeamă de lămâie

*ulei pentru prăjit

Pregătire

1.Rade dovleceii pe răzătoarea mare, apoi sărează-i și lasă-i să-și lase apa pentru 15 minute

2.Până ce dovleceii se odihnesc, taie ceapa cât mai mărunt

3.Stoarce dovleceii cât mai bine și scurge-i de apă, apoi adaugă peste ei ceapa tocată mărunt, brânza Feta ruptă bine, brânza Cheddar și oul întreg. Amestecă totul cu 2-3 linguri de făină, ca să se lege compoziția.

4.Sărează și piperează după gust, apoi adaugă câțiva stropi de zeamă de lămâie. Amestecă din nou

5.Pune la foc mediu o tigaie mare cu ulei cât să acopere fundul

6.După ce uleiul s-a încins, ajutându-te de o lingură, pune grămăjoare din compoziție în ulei, apoi le aplatizezi. Lasă-le să se prăjească, apoi întoarce-le, prăjește-le și lasă-le la scurs pe un prosop de hârtie. Tigaia trebuie ”păzită”, pentru că dovlecelul se prăjește foarte repede.

7.Fritters-urile din dovlecei merg perfect cu pâine prăjită și sos tzatziki.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

About Chef

Related Recipes