Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

Sofisticat: Risotto cu mazăre si vin alb

Da…știu că acum par mare specialistă în risotto, dar tot ce se vede aici nu e decât foarte mult entuziasm. Adică primul risotto pe care l-am făcut în viața mea a fost un așa dezastru, încât toate celelalte încercări reușite (precum risotto-ul cu roșii sau risotto-ul cu sparanghel verde) trebuie musai fotografiate, lăudate și, apoi, consemnate.

Cam la fel cum se întâmplă și acum, când un ingredient atât de banal precum mazărea se transformă în unul dintre cele mai savuroase feluri de mâncare de care m-am bucurat vreodată.

Hai să-l gătim împreună!

RISOTTO CU MAZĂRE ȘI VIN ALB

Ingrediente pentru 3 porții:

*1 cană de orez cu bobul rotund

*1/2 de pahar de vin alb

*1 ceapă mijlocie

*3 căței de usturoi

*1 cub de unt

*1 lingură de ulei de măsline

*1 cub de supă (de pui sau de legume)

*1/4 de cană de mazăre congelată

*1/2 de cană de parmezan ras

*sare & piper

*puțină zeamă de lămâie

Îți mai trebuie:

*1 blender vertical

*puțină răbdare

Preparare:

1.Dizolvă cubul de supă într-un litru și jumătate de apă clocotită

2.Toacă ceapa cubulețe și usturoiul felii fine

3.Într-o cratiță mai voluminoasă (dacă e antiaderentă e și mai bine), pune la călit, în lingura de ulei de măsline, la foc mijlociu, ceapa și usturoiul

4.După ce legumele s-au înmuiat puțin, adaugă vinul și, după un clocot scurt, pune și orezul. Amestecă bine până când se absoarbe tot lichidul

5.Fă focul mijlociu, spre mic și, cu un polonic, adaugă din supă în orez (câte un polonic, dacă e mare, două, daca polonicul e mic), amestecă bine, apoi pune capacul și lasă să se absoarbă lichidul. Repetă operațiunea și amestecă des, pentru ca orezul să-și elibereze amidonul, până când orezul e fiert. În cazul în care ți se termină supa înainte ca orezul să fie fiert, înlocuiește cu apă caldă (De ce caldă? Pentru a nu opri procesul de fierbere, lucru care s-ar întâmpla dacă apa ar fi rece)

6.Pune mazărea într-un vas înalt, împreună cu 2, 3 linguri de supă și blenduiește totul bine. Păstrează câteva boabe de mazăre pentru fiecare farfurie în parte.

7.Când orezul e aproape fiert (poți afla dacă îl guști), adaugă piure-ul de mazăre, în risotto.

8.Când orezul e fiert, stinge focul și adaugă în compoziție pamezanul ras (păstrează puțin și pentru ornat farfuriile) și cubulețul de unt. Amestecă până de încorporează bine, gustă și potrivește de sare și piper.

9.Încheie magistral cu câțiva stropi de zeamă de lămâie (îi va da puțină aciditate preparatului și va intensifica toate aromele)

10.Servește risotto-ul în farfurii adânci, de supă, ornat cu câteva boabe de mazăre, dezghețate și cu puțin parmezan ras.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes