Rezoluție de primăvară: amenajează-ți propria grădină aromată

Rezoluție de primăvară: amenajează-ți propria grădină aromată

O grădină e o binecuvântare pentru oricine. Orice ființă vie se simte bine în natură printre flori, plante, păsări, ape și copaci. Cei care dețin deja o bucățică de pământ pe care au transformat-o sau o pot transforma într-o grădină sunt niște norocoși. Ceilalți oameni, însă, care trăiesc la bloc, au sau n-au balcon, pot să se bucure și ei de o grădină în miniatură, cele mai bune plante pentru ei, total nepretențioase și foarte practice fiind plantele aromatice.

Schimbă destinația balconului

Dacă ai un balcon nu-l transforma în spațiu de depozitare, sau în zonă de uscat rufele, ci bucură-te de el așa cum trebuie, aranjând acolo câteva ghivece de diferite dimensiuni, plante anuale pe care le poți tunde ușor și, de ce nu, o măsuță la care să-ți bei cafeaua în week-end. Petuniile, mușcatele și crăițele sunt cele mai nepretențioase dintre plante, printre ele, în câteva ghivece, putând planta, oricând și niște fire de cimbru, busuioc, oregano și chiar rucola. Acestea din urmă îți vor garanta prepararea unor mâncăruri aromate.

balcon gradina

sursă foto: decoist

Investiția nu e deloc mare, pentru că pentru mica ta grădină nu ai nevoie decât de câteva ghivece mai adânci pentru ca plăntuțele să aibă loc să-și întindă rădăcinile, pământ și câteva plicuri cu semințe. Aceasta este perioada cea mai bună pentru achiziționat semințe de plante aromatice sau de flori, pentru că mai toate magazinele de bricolaj ori grădinărit și-au scos la înaintare oferta de primăvară.

În cazul în care te decizi să-ți amenajezi o mini grădină pe balcon, în care să le faci loc și plantelor comestibile, nu le trata pe acestea cu îngrășăminte chimice. Asta dacă nu vrei ca, mai devreme sau mai târziu, chimicalele din îngrășăminte să ajungă în mâncarea ta. Pentru că plantele sunt acolo ca să le folosești. Și te vor bucura, îți garantez, o primăvară și o vară întreagă.

Rezoluție de primăvară: amenajează-ți propria grădină aromată

Dacă nu ai balcon nu e nicio problemă

Dacă nu ai balcon asta nu trebuie să te oprească de la amenajat grădini, niște suporturi de ghivece prinse bine pe pervaz sau în peretele blocului, ca să nu le cadă vecinilor sau trecătorilor în cap făcându-și foarte bine treaba. Ai putea crește plantele și în bucătăria ta, e adevărat, aceasta fiind oricând o posibilitate, însă micile ființe verzi iubesc în marea lor majoritate, lumina, deci se vor simți mai bine afară.

Rezoluție de primăvară: amenajează-ți propria grădină aromată

Dacă te decizi, însă, să-ți amenajezi o grădină pe pervaz, pentru a preîntâmpina orice posibile neînțelegeri cu vecinii de la etajele inferioare, ai grijă să nu uzi plantele excesiv și să ai farfurii serioase pentru ca apa să nu curgă aiurea.

 

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.