Cele mai noi articole din revistă

Rezoluție de primăvară: amenajează-ți propria grădină aromată

Afisari1.311

advertisement

O grădină e o binecuvântare pentru oricine. Orice ființă vie se simte bine în natură printre flori, plante, păsări, ape și copaci. Cei care dețin deja o bucățică de pământ pe care au transformat-o sau o pot transforma într-o grădină sunt niște norocoși. Ceilalți oameni, însă, care trăiesc la bloc, au sau n-au balcon, pot să se bucure și ei de o grădină în miniatură, cele mai bune plante pentru ei, total nepretențioase și foarte practice fiind plantele aromatice.

Schimbă destinația balconului

Dacă ai un balcon nu-l transforma în spațiu de depozitare, sau în zonă de uscat rufele, ci bucură-te de el așa cum trebuie, aranjând acolo câteva ghivece de diferite dimensiuni, plante anuale pe care le poți tunde ușor și, de ce nu, o măsuță la care să-ți bei cafeaua în week-end. Petuniile, mușcatele și crăițele sunt cele mai nepretențioase dintre plante, printre ele, în câteva ghivece, putând planta, oricând și niște fire de cimbru, busuioc, oregano și chiar rucola. Acestea din urmă îți vor garanta prepararea unor mâncăruri aromate.

balcon gradina

sursă foto: decoist

Investiția nu e deloc mare, pentru că pentru mica ta grădină nu ai nevoie decât de câteva ghivece mai adânci pentru ca plăntuțele să aibă loc să-și întindă rădăcinile, pământ și câteva plicuri cu semințe. Aceasta este perioada cea mai bună pentru achiziționat semințe de plante aromatice sau de flori, pentru că mai toate magazinele de bricolaj ori grădinărit și-au scos la înaintare oferta de primăvară.

În cazul în care te decizi să-ți amenajezi o mini grădină pe balcon, în care să le faci loc și plantelor comestibile, nu le trata pe acestea cu îngrășăminte chimice. Asta dacă nu vrei ca, mai devreme sau mai târziu, chimicalele din îngrășăminte să ajungă în mâncarea ta. Pentru că plantele sunt acolo ca să le folosești. Și te vor bucura, îți garantez, o primăvară și o vară întreagă.

Rezoluție de primăvară: amenajează-ți propria grădină aromată

Dacă nu ai balcon nu e nicio problemă

Dacă nu ai balcon asta nu trebuie să te oprească de la amenajat grădini, niște suporturi de ghivece prinse bine pe pervaz sau în peretele blocului, ca să nu le cadă vecinilor sau trecătorilor în cap făcându-și foarte bine treaba. Ai putea crește plantele și în bucătăria ta, e adevărat, aceasta fiind oricând o posibilitate, însă micile ființe verzi iubesc în marea lor majoritate, lumina, deci se vor simți mai bine afară.

Rezoluție de primăvară: amenajează-ți propria grădină aromată

Dacă te decizi, însă, să-ți amenajezi o grădină pe pervaz, pentru a preîntâmpina orice posibile neînțelegeri cu vecinii de la etajele inferioare, ai grijă să nu uzi plantele excesiv și să ai farfurii serioase pentru ca apa să nu curgă aiurea.

 

 

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o...

Invită fluturii și albinele la masă, cu 4 plante din grădina ta
Ne-am obișnuit să le vedem prin grădini, parcuri sau pe la tonetele de înghețată. Bâz,...

Patru feluri de a vopsi ouăle de Paști în mod natural
Nici n-a început Postul Paștelui și eu mă gândesc deja la ouăle vopsite, veți spune, poate. Da, uite că s-a...

Tocătorul electric de la Tefal și-a găsit stăpâna :)
Pentru că e 1 Martie, e momentul, așa cum am promis, să anunăm câștigătorul concursului ”Folosește-ți creativitatea și câștigă”. Vă...

5 lucruri pe care să le faci în această primăvară
Prima zi din martie, deci de primăvară, este cea în care, trebuie făcute rezoluțiile. Nu la început de an. Pentru...


, ,

Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari34.376

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari31.087

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari60.097

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri