Cele mai noi articole din revistă

Cartofi şi „nuggets” de pui – meniu clasic, cu câteva diferenţe


advertisement

Uneori niciun fel de mâncare nu-ţi linişteşte gura flămândă mai bine ca un „meniu” clasic. Carne combinată cu cartofi. Cu alte cuvinte. Adevărul este că eu, una, mă cam feresc de acest „mixaj”, un obicei mai vechi pe care l-am căpătat când mi-am schimbat stilul de viaţă şi stilul alimentar şi îi sfătuiesc pe toţi cei care vor să slăbească, dar mai ales să se menţină la greutatea dorită, să facă la fel.

41113

Adică nu pune piure de cartofi (sau şi mai rău, cartofi prăjiţi) lângă friptura din farfuria ta. De fapt cel mai bine ar fi să nu-i ataşezi cărnii nicio garnitură bogată în carbohidraţi (paste, orez, cartofi) ci o salată de crudităţi. Pentru că proteinele din carne vor avea grijă de organismul tău mult mai bine când sunt asociate cu legumele proaspete, pline de vitamine.

Cu toate acestea, există momente, situaţii, când nimic nu pare mai potrivit ca această combinaţie. Mai ales când ai de-a face cu mici şniţele din bucăţele de pui îmbăiate în ou şi pudrate cu pesmet, cu cartofi noi, ierburi aromatice şi, eventual, un sos simplu din iaurt cu ulei de măsline un căţel de usturoi (opţional), sare, piper şi mentă proaspătă.

1

Acesta este şi motivul pentru care indiferent că deţii un geam, un balcon, o bucăţică de pământ sau un raft în bucătărie undeva,  în apropiere de lumină, n-ar fi rău să „cultivi” câteva plante aromatice. Dacă n-ai spaţiu, alege plantele de „bază” pentru mâncărurile devenite clasice: oregano pentru pizza, pui şi sosuri albe, rozmarin pentru pui şi peşte (mai ales), busuioc, cimbru, care este bun prieten cu ouăle, varza şi roşiile şi, eventual mentă pe care o poţi folosi la sosurile de iaurt, ceai, cocteiluri şi peste tot pe unde vrei o fărâmă de prospeţime.

121415

Eu, una, iubesc până la adoraţie plantele aromatice. La fel de mult pe cât iubesc condimentele. Şi chiar şi atunci când am de-a face cu preparate „clasice”, precum şniţelul de pui cu cartofi, nu mă pot abţine şi arunc şi nişte plante magice în oală.

Cam la fel cum am făcut şi cu puiul pe care l-am îmbogăţit cu oregano, cu pesmetul în care am ras parmezan şi cu cartofii rumeniţi în ulei de măsline, pe care i-am împrospătat cu mentă proaspătă.

 

 

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Persoane : 6
  • Porții : 6

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri