Cele mai noi articole din revistă

Cea mai simplă rețetă de hummus


advertisement

Decât să cumperi hummus de la magazin, încărcat cu fel de fel de conservanți nesănătoși, mai bine pregătește-l acasă. De origine orientală, hummusul este o pastă din năut savuroasă și bogată, de care te poți bucura la orice oră, cu bastonașe de legume.

Așa îi vei convinge și pe copii să-și mănânce legumele, mai ales dacă-i implici în procesul de preparare, care e foarte simplu.

Cea mai simplă rețetă de hummus

Hummus

Ingrediente:

  • 1 conservă de năut
  • 2 linguri de pastă  tahini, pe care o poți pregăti și acasă (sau, dacă-ți plac lucrurile necomplicate, o poți cumpăra de la magazin)
  • 2 căței de usturoi
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • ulei de măsline
  • boia de ardei pentru pudrat la sfârșit

Preparare:

1.Într-un robot de bucătărie sau un mojar cu pistil, zdrobește cățeii de usturoi, apoi adaugă boabele de năut și zdrobește-le și pe ele. Păstrează apa din conservă

2.Păstrează câteva boabe pentru decor

3.După ce usturoiul și năutul s-au transformat într-un piure dens, adaugă pasta de tahini

4.Amestecând încetișor, adaugă ulei de măsline cam cât să mai înmoaie puțin compoziția

Cea mai simplă rețetă de hummus

Cea mai simplă rețetă de hummus

5. Pune zeama de lămâie și, dacă preferi ca hummusul să fie mai moale, adaugă din apa din conservă până când hummusul are consistența pe care ți-o dorești. Ideal e să arate ca o pastă densă

6. Gustă, sărează și servește hummusul stropit cu ulei de măsline, pudrat cu boia de ardei și, eventual, garnisit cu câteva frunze tocate de coriandru sau pătrunjel.

Cea mai simplă rețetă de hummus

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 1
  • Porții : 6
  • Timp de gătire : 5 Min
  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 30 Min
  • Porții : 4
  • Porții : 4
  • Timp de gătire : 10 Min

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri