Cele mai noi articole din revistă

Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei copt


advertisement

Dacă ar fi să transpui în mâncare imaginea simplității sofisticate, atunci cu siguranță, ea ar putea împrumuta, fără îndoială, chipul hummusului. E incredibil cum, odată ce ai gustat din bobul acela mărunțel, botezat simplu ”năut”, pur și simplu nu reziști tentației și te întorci la el. Iar și iar.

”Cred că voi deveni vegetarian, atât de bun e”, a spus Lau azi, după ce și-a întins un strat subțire de năut peste o felie de focaccia cu ierburi aburindă, proaspăt scoasă din cuptor. Însă hummusul, indiferent de forma pe care o ia, e perfect cu ardei capia (favoritul meu dintre toți ardeii din lume) tăiat fâșii. Dar și cu alte legume care îți plac și pe care le-ai putea ”înmuia” în pasta aceea bogată în proteine, care e, deci, perfectă pentru perioadele de post

Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei copt

 

Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei copt

Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei coptNu este prima dată când pregătesc rețeta de hummus clasic, care e extrem de simplu de preparat odată ce ai la îndemână toate ingredientele. Astăzi, însă, am transformat în realitate un gând care mi s-a cuibărit în minte de ceva vreme, astfel luând naștere hummusul cu ardei copt.

Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei copt

 

Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei coptÎn felul acesta simplu și sofisticat, dintr-o singură cutie de năut am avut la masă două gusturi total diferite. Care ne-au încântat.

Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei copt

Dacă ai o cutie de năut, folosește jumătate la prepararea hummusului clasic și preschimbă cealaltă cantitate de boabe, în

Hummus cu ardei copt

Ingrediente:

*1 cutie sau 1/2 de conservă de năut (Sun Food e în regulă)

*1 ardei capia

*1 cățel de usturoi

*1 lingură de ulei de măsline

*zeamă de lămâie

*zeama de la conserva de năut

*sare și piper

Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei copt

Simplitatea și deliciul absolut: hummus cu ardei coptPreparare:

1.Scurge năutul din conservă, dar păstrează o parte din zeamă

2.Pune ardeiul la copt, la foc iute, într-o tigaie, după care dă-l cu sare, lasă-l 2 minute și curăță-l de coajă și de semințe

3.Într-un robot de bucătărie, sau mojar cu pistil, zdrobește usturoiul, apoi adaugă și boabele de năut și ardeiul copt tăiat cubulețe. Zdrobește totul bine până când rezultă un piure dens.

4. Adaugă uleiul de măsline și zeama din conservă până când piureul capătă consistența unei paste mai groase. Acum e timpul pentru sărat, piperat și pentru zeama de lămâie, după cum îți place ție.

5. Gustă și potrivește gusturile, după care pune hummusul într-un bol sau într-o farfurie. Garnisește cu boabe de năut, ulei de măsline extravirgin și cu boia de ardei.

Atât 🙂

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri