Cele mai noi articole din revistă

De ce NU sunt o gospodină?

Afisari2.567

advertisement

Încă văd figura pe care a făcut-o mama când i-am spus, la un an de la căsătorie, că eu nu sunt o gospodină. Hahahaha! S-a uitat la mine cu ochii maari cât două farfuriuţe de desert şi mi-a replicat: „Cum să nu fii gospodină?” „Întreabă-l pe Lau”, i-am spus. Şi Lau’ a început să dea uşor din cap în sens că aşa e. Nu sunt.
Ăsta-i un lucru tare nasol pentru o fată care face parte dintr-o societate cu mentalitate de tip arhaic. Una în care bărbatul e ăla care aduce banii în casă, iar femeia e aia care naşte o droaie de copii, are grijă de ei, de casă şi de bărbat. Şi stă toată ziua la cratiţă, bineînţeles.
„…dar Alexandra ştie să gătească?” se întreabă mulţi. Şi parcă îi şi văd cum se uită cu milă la Lau’ că, poate nevastă-sa ar fi în stare să ardă şi apa, şi el, săracul, mănâncă ce apucă. De pe la chioşcuri sau de la fast food.
Nu ştiu de ce, dar e ceva la toată povestea asta cu gospodina (şi bucătăreasa) ce nu suport. Cred că de vină e imaginea pe care ideea de gospodină o naşte în minţile oamenilor. O femeie care are grijă de casă şi de familie, nu de ea, cu mâinile în stare jalnică şi grasă. Poate că voi jigni multe gospodine, dar eu una ştiu că aş muri dacă m-aş face cât casa, dacă nu m-aş mai duce la vopsit sau aş purta adidaşi şi blugi în loc de tocurile „mele”.

house
Nu-mi place să fiu gospodină şi pace. Şi nici bucătăreasă nu pot fi. Poate din cauză că mai bine mi-aş stropi o sută de rochii de seară cu mâncare decât să-mi pun un fular în cap ca să nu fac păr. E drept, nu-mi place să miros a mâncare şi, de multe ori când gătesc, îmi înfăşor părul într-un turban făcut dintr-o eşarfă generoasă.
În rest…Ador gătitul. Doar când am inspiraţie, poftă şi când simt nevoia să mă exprim. Uneori sunt în starea asta în fiecare zi (sau de mai multe ori pe zi), iar alteori ideea de gătit mă lasă rece (chiar şi vreo două săptămâni).
…şi nu-mi spune nimeni că ceva e în neregulă cu mine….şi nu plânge nimeni şi nici nu moare nimeni de foame…

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...


Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari34.363

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari31.074

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari60.063

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri