Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea avea surpriza că nu ne putem opri din băut. Ice-tea-ul, că despre el este vorba, e interesant, cu o aromă subtilă și, dacă ne uităm pe sticlă, e ”îmbogățit” cu o sumedenie de substanțe pe care mă îndoiesc că ne dorim să punem gura.
Indiferent cum ar fi, ice tea-ul se bea. Vara și iarna. Vara, mai ales. Și pentru că ne aflăm în anotimpul cald, e foarte posibil să ni se aprindă, în una din zilele astea, călcâiele după un ceai rece cu gheață.
Ce vă propun eu este să nu săriți imediat la prima sticlă de plastic din vitrinele frigorifice, să cumpărați mai bine pachețele de ceai organic, niște lămâi și să puneți niște pungi de gheață la congelator. Gheața e bine să o aveți pe-acolo, oricum, pentru că orice băutură, cea mai banală dintre ele, devine ”glamorous”, dacă e însoțită de un pai și de gheață.
Cum facem un ice tea acasă în trei pași? Ia să vedem!
1.Pune apă la fiert și apoi prepară un ceai concentrat din 3 sau 4 plicuri. Eu am folosit ceai de fructe, dar alegerea îți aparține. Lasă la infuzat pentru 5 minute.
2.În timp ce ceaiul se infuzează, într-o carafă de 1 litru pune zeama de la o lămâie și apă rece, plată, într-un sfert din carafă
3.Adaugă ceaiul în carafă și completează cu apă rece până spre gura carafei. Acum e timpul să adaugi zahăr brun sau miere, după gust, câteva felii fine de lămâie, gheață cât îți place, să amesteci bine și…
Gata 🙂
PS. Daca vrei ca ice tea-ul tau sa fie extraordinar, adauga-i un plic de zahar vanilat, apoi indulceste, in continuare, dupa gust 🙂
No comments yet.