Decât să cumperi hummus de la magazin, încărcat cu fel de fel de conservanți nesănătoși, mai bine pregătește-l acasă. De origine orientală, hummusul este o pastă din năut savuroasă și bogată, de care te poți bucura la orice oră, cu bastonașe de legume.
Așa îi vei convinge și pe copii să-și mănânce legumele, mai ales dacă-i implici în procesul de preparare, care e foarte simplu.
Hummus
Ingrediente:
- 1 conservă de năut
- 2 linguri de pastă tahini, pe care o poți pregăti și acasă (sau, dacă-ți plac lucrurile necomplicate, o poți cumpăra de la magazin)
- 2 căței de usturoi
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare
- ulei de măsline
- boia de ardei pentru pudrat la sfârșit
Preparare:
1.Într-un robot de bucătărie sau un mojar cu pistil, zdrobește cățeii de usturoi, apoi adaugă boabele de năut și zdrobește-le și pe ele. Păstrează apa din conservă
2.Păstrează câteva boabe pentru decor
3.După ce usturoiul și năutul s-au transformat într-un piure dens, adaugă pasta de tahini
4.Amestecând încetișor, adaugă ulei de măsline cam cât să mai înmoaie puțin compoziția
5. Pune zeama de lămâie și, dacă preferi ca hummusul să fie mai moale, adaugă din apa din conservă până când hummusul are consistența pe care ți-o dorești. Ideal e să arate ca o pastă densă
6. Gustă, sărează și servește hummusul stropit cu ulei de măsline, pudrat cu boia de ardei și, eventual, garnisit cu câteva frunze tocate de coriandru sau pătrunjel.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.