Deși Dochia a pornit legendarul ei urcuș cu oile spre munte, iarna nu ne-a părăsit cu totul. Nu o spun eu. O zic bătrânii care ”grăiesc” (vorbesc) domol în timp ce clatină liniștit din cap, că n-am avut parte, încă de ”zăpada mieilor”. Pe aia o aștept și eu. Pe cea mai întârziată dintre ninsori în care iarna își pune toate forțele slăbite de soarele lunii lui Marte.
Abia după ce zăpada mieilor își va risipi fulgii peste dealuri, păduri și pajiști cu iarbă mijită vom putea spune că am scăpat de suflul vinețiu al iernii. Din fericire, însă, ninsoarea nu va dura și se va duce așa cum a venit. Pe nesimțite. Spre alte zări din emisfera sudică. Acolo unde toamna începe deja a-și arăta semnele.
Din 1 și până azi Dochia și-a lepădat trei dintre cojoace, semn că mai avem de îndurat încă șase zile cu vreme ciudată, dar și că ne mai putem bucura încă puțin de anotimpul citricelor. Pentru că pas cu pas portocalele care au fost zemoase și gustoase în decembrie, încep să-și piardă din aromă. Așa că nu spune nimeni că trebuie să fie lună fierbinte de vară pentru a ne bucura de o limonadă. Una care acum, la început de martie, ne va trimite direct în mijlocul unei livezi de lămâi sau portocali, în timp ce mierea de albine din compoziție ne va ține strâns aici, pe tărâmul parfumat al salcâmilor.
Limonadă cu portocale, grepfruit, lămâi și miere
Ingrediente:
*2 lămâi
*2 portocale
*1 grepfruit
*miere de albine după gust
Preparare
1.Stoarce toate citricele și pune-le într-o carafă
2.Adaugă apă până aproape de ”buza” carafei
3.Îndulcește cu miere de albine după gust
Notă: Înainte de a stoarce citricele, cu un cuțit bine ascuțit taie felii foarte subțiri cu care să garnisești, la final, limonada ta din carafă
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.