Azi toată ziua am umblat brambura. Nu chiar de la prima oră, însă suficient încât să ne apuce înserarea pe străzi și pe la magazine. Printre lucrurile cu care ne-am întors acasă – o sumedenie de legume, lămâi, banane, mixuri de semințe și nuci, conserve de năut, ouă de găină și de prepeliță, am avut și două plăntuțe comestibile. Un cimbru și o lămâiță deja mărișoare, care vor ajunge în grădina noastră după ce se va mai încălzi puțin.
Anyway, nu despre cumpărăturile noastre am vrut să vorbesc în seara asta, ci despre salata pe care am mâncat-o azi, la prânz, împreună cu Lau.
Am decis să postez o salată, pentru că am observat că au cam lipsit de pe site în ultima vreme. Și nu din pricină că n-aș fi pregătit (Aoleu!).
Dar nu vă mai plictisesc, așa că….
Salată cu ou, avocado, spanac tânăr și rucola
Ingrediente
*1 bol mic de frunze de spanac
*1 bol mic de rucola
*1 ou fiert tare
*1 avocado
*1 linguriță semințe de susan rumenite uscat într-o tigaie, la foc iute (ai grijă să nu le arzi, că vor deveni amare)
*1 lingură ulei de măsline extravirgin
*puțină sare
*zeamă de lămâie
*1 lingură sos de soia
*câteva feliuțe de ardei capia pentru ornat
Pregătire
1.Pune frunzele într-un bol, scoate avocado-ul din coajă cu ajutorul unei linguri – după ce ai scos sâmburele – taie miezul felii subțirele și pune-l peste frunze.
2.Fă un sos din sare, zeama de lămâie, uleiul de măsline și sosul de soia (cantitățile depind de gustul tău) și toarnă jumătate peste frunze. Amestecă totul
3. Taie oul în 4, pune-l în salată – nu amesteca pentru că se rupe și se strică aspectul – și presară peste semințele de susan.
4. Adaugă în salată restul sosului, apoi ornează cu feliuțele de ardei
5. Și savurează 🙂
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.