Neagră ca noaptea și amară precum păcatul. Așa prefer să-mi beau cafeaua. Fără zahăr. Fără frișcă. Fără lapte. Fără alte adaosuri. Asta din pricină că-mi plac lucrurile simple. Sofisticate în simplitatea lor. La fel de mult îmi plac și obiectele puternic ornamentate. Și știu că n-aș suporta o casă doar modernă, sau doar albă ori neagră. Doar într-un anumit fel. Ci în mai multe feluri. Preferata mea e o casă cu mai multe întrupări.
Lau zice că uneori am personalitate multiplă. Dar cred că așa sunt toate femeile. Puțin nebune. Și dacă nu ar fi așa, fără mai multe fațete de diamant, s-ar transforma în ființe plate. Fără niciun Dumnezeu. Plus că doar așa, cu fel de fel de chipuri, ele pot fi mereu surprinzătoare.
Am spus-o de nenumărate ori: nu mă omor după dulciuri. Astăzi, însă….ceva s-a schimbat. Pentru că am pus în practică o idee care s-a tot răsucit în mintea mea de câteva zile. Cu rezultate minunate. Pe care am savurat-o cu o cafea neagră – eu și cu o cafea cu frișcă – Lau.
Tartă cu brânză dulce și merișoare în coniac
Ingrediente:
*aluat fraged cât pentru o tartă
*300 grame brânză de vaci fină, nedegresată
*3 ouă întregi
*2,5 linguri de zahăr brun
*2 linguri de merișoare
*3 linguri de coniac
Preparare:
1.Pune merișoarele în coniac, la rehidratat
2.Scoate aluatul fraged din frigider, întinde-l cât mai subțire și pune-l în tava de tartă. Dă-l la frigider pentru 30 de minute
3.Între timp, încinge cuptorul la 200 de grade (temperatură medie la cuptoarele pe gaz)
4.Scoate tava cu aluatul din frigider, împunge fundul tăvii cu o furculiță în cât mai multe locuri și, apoi, dă tava la cuptor pentru 20 de minute păstrând temperatura
5.Cât timp aluatul se coace, pune brânza de vaci într-un bol mare, adaugă ouăle și zahărul și bate-le bine cu un mixer până când se omogenizează
6.Pune în bol merișoarele și coniacul și amestecă.
7.Scoate blatul din cuptor, toarnă amestecul cu ouă, brânză și merișoare în crusta fragedă și dă din nou tava la cuptor pentru 30 de minute.
8.După ce tarta s-a copt scoate-o din cuptor și las-o să se domolească puțin înainte de a o scoate din formă.
Enjoy 🙂
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.