Cele mai noi articole din revistă

1 Martie în zbor… Omletă cu usturoi verde și brânză camembert (plus mini sandvișuri cu cremă de brânză și ridichi)


advertisement

Nu despre 1 martie vreau să vorbesc, deși asta este o zi specială în familia noastră, ci despre faptul că… urăsc plasticul. Cu toată inima. Și, deși uneori îl mai accept prin bucătărie sub forma borcanelor închise etanș și a două dintre ustensilele de salată, în general nu-l pot suporta.

12

Cel mai groaznic mi se pare atunci când ia forma farfuriilor sau castroanelor, pe care le prefer fie confecționate din sticlă, fie din porțelan. Până și metalul, cu aerul lui dur și industrial mi se pare cu muuult mai interesant decât orice plastic.

Nu e mare lucru, dar ăsta e unul dintre ”piticii” mei, care se ține bine de mână cu un alt ”pitic”: obiectele unicat. Oh Doamne, de aia nu-mi place să merg la cumpărături, în general, pentru că aproape niciodată nu găsesc ceva ce-mi place. Și prefer locurile care mă fac să mă simt precum un copil într-un magazin cu dulciuri. Adică acelea în care îmi place să caut și să caut și să am șansa să găsesc acel ceva de care să mă îndrăgostesc instantaneu.

43

Pentru că nu de puține ori mi s-a întâmplat să ies din magazinele ”normale” cu mâna goală. Deși mi-au mai picat cu tronc și lucruri cu care am dat nas în nas în cele mai neașteptate locuri.

Azi e 1 Martie. Ziua de naștere a mamei mele (ce drăguț să te naști chiar de Mărțișor) și încă de ieri ne-am pus să curățăm prin grădină. Am stat o după-amiază întreagă cu săpăliga în mână luptându-mă cu iarba din levănțică și din jurul trandafirilor cățărători, până am făcut febră musculară pe partea stângă :)))). Dar nimic nu mai contează când ies afară și văd grădina (pe de o parte) eliberată de cojocul greu al frunzelor. E plăcut și mi-e drag să văd totul înmugurit. Mai ales că Lau s-a ocupat de grădinița de legume și a semănat deja spanac, salată, ceapă, usturoi și ridichi.

Așa cum le stă bine oamenilor primăvara.

1114

Și pentru că tot primăvara usturoiul verde mustăcește cu ridichile și ceapa verde de pe tarabele din piață am ”adoptat” și noi niște trufandale, le-am adus acasă și le-am ”sacrificat” la micul dejun. Când ne-am delectat cu o minunată omletă de primăvară, cu usturoi verde și brânză camembert, învselită cu mici sandvișuri cu cremă de brânză și ridichi.

PS. Și astfel înveseliți, am avut suficientă energie pentru a căuta (și găsi) niște bunătăți de primăvară pentru casă: un suport din fier forjat pentru băuturi, un platou minunat din sticlă, fin și fragil, decorat cu mici lujeri albaștri, două oițe, un sfert de lună aurie și un glob ireal de albastru care au ajuns în grădină.

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Porții : 6
  • Porții : 2
  • Persoane : 2
  • Timp de gătire : 5 Min
  • Porții : 2
  • Timp de gătire : 5 Min

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri