În ultimele două zile am călătorit mult aici, la rețetefine.ro. Am început duminică, ușor, cu un drum imaginar și gustos în Grecia și în țările măslinilor, printr-un brunch cu aromă de Mediterana, după care ieri, ne-am oprit pentru câteva minute în lumea orientală. Am făcut-o prin intermediul hummusului pe care orientalii îl iubesc atât de mult, însă după ce am gustat preparatul acela savuros, am trecut pe aripile gândului oceanul, pentru o scurtă oprire în America de Sud. Acolo ne-am delectat cu minunatul chili con carne și ne-am scufundat pentru aproximativ o jumătate de oră în atmosfera plină de energie a lumii sud-americanilor.
Pe toate acestea le-am făcut fără ca măcar să ne părăsim bucătăriile și mesele de acasă, aceasta fiind una dintre particularitățile gătitului. Prin intermediul ingredientelor, condimentelor și al preparatelor poți pleca de-acasă la fel de rapid ca gândul, care astăzi ne poartă spre Răsărit.
Cu alte cuvinte am aprins focurile din sobă și, după câteva tăieturi de cuțit și trei linguri de ulei încinse în wok, ne-am trezit în Asia, unde prânzul ne-a prins mâncând cu poftă câte o porție de soba noodles ”made in Japan”, pregătiți cu ”tăiței” din zucchini într-un sos îndulcit cu o lingură de miere de albine.
Zucchini și soba noodles în sos dulce-acrișor
Ingrediente:
*1 mănunchi de tăiței soba (se găsesc la Carrefour, la raionul cu produse internaționale), sau, dacă n-ai, poți folosi tăiței obișnuiți
*2 zucchini
*1 ardei capia
*3 căței de usturoi
*1 ceapă
*1 vârf de cuțit de fulgi chilli
*3 linguri de sos de soia
*1 lingură de miere de albine
*1 lingură de oțet de orez
*sare și piper, dacă e cazul
*semințe de susan ușor rumenite pentru decorat
Preparare:
1.Pune tăițeii la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj
2.Taie zucchini de-a lungul, in felii foarte subțiri, pe car, apoi, le tai fâșii fine, care au aspect de tăiței
3.Taie ceapa, usturoiul și ardeiul bastonașe subțiri
4.Într-un wok încinge 2 linguri de ulei, după care adaugi ceapa și usturoiul.
5.Combină sosul de soia cu mierea, fulgii de chilli și puțină apă și toarnă-le peste ceapă și usturoi. Lasă la fiert, la foc iute, până se înmoaie ceapa și usturoiul (aprox. 1 minut)
6.Adaugă în wok ardeiul și ”tăițeii” de zucchini și amestecă până când sosul ajunge peste tot. Lasă la foc aproximativ 5 minute.
7.După ce tăițeii soba au fiert, scurge-i și adaugă-i peste legume. Amestecă totul. Gustă și potrivește gusturile. Nu uita. Gustul nu trebuie să fie nici prea dulce, nici prea acru, nici prea sărat. Dacă ți se pare că tăițeii sunt prea dulci, mai adaugă puțin oțet de orez. E posibil să mai fie nevoie și de puțină sare.
8.Așează tăițeii pe farfurii și decorează-i cu câteva semințe de susan rumenite într-o tigaie la foc iute, fără grăsime.
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.