Bucură-te de un soare plin cu brânză și pastă de măsline

Bucură-te de un soare plin cu brânză și pastă de măsline

Da…știu…tuturor ne e dor de soare. Carantina în care stăm cuminți deja de aproape o lună ne-a cam văduvit de prezența lui caldă și binefăcătoare. Mai ales că în ultima vreme a tot râs la noi cald și știrb de dincolo de ferestre.

Anul acesta primăvara vine în lume fără noi. Ne-a pedepsit Mama Natură la stat în casă, după tot răul pe care i l-am făcut în ultimele decenii. Și e interesant cum noi, stăpânii lumii – după cum avem impresia că suntem – putem fi șterși de pe obrazul Gaiei cu o simplă mișcare din încheietură.

Zilele acestea soarele strălucește fără noi, iar copacii își îmbracă hainele de gală doar pentru ei. Și nu putem spune că nu merităm tratamentul. Pentru sufletul nostru de ființe sociale acesta e echivalentul statului la colț, în genunchi, pe coji de nucă.

Dacă totuși vreți să fentați puțin ”pedeapsa”, și să înveseliți o zi normală, banală, tristă sau chiar sărbătorile ce vor să vie, încercați să aduceți lumina direct pe masă, cu o plăcintă gustoasă în formă de soare.

Plăcinta poate fi umplută cu orice îți place. Dulce sau sărat. Pentru că eu nu m-am putut hotărî între crema de brânză cu roșii uscate la soare sau pasta de măsline verzi, am împărtit soarele în jumate și le-am pus pe amândouă. Așa ca de împăcat și capra și varza.

SOARE CU BRÂNZĂ ȘI PASTĂ DE MĂSLINE

Ingrediente pentru crema de brânză:

*o bucată de brânză Feta (aproximativ 30 de grame)

*2 linguri cu vârf de brânză cottage

*2 roșii uscate la soare (în ulei)

*puțină zeamă de lămâie

*1 lingură ulei de măsline

Ingrediente pentru plăcintă:

*2 aluaturi de foietaj

*1 ou

*1 borcan cu pastă de măsline (eu am folosit pastă de măsline verzi)

*susan (opțional)

*sare de mare

Îți mai trebuie:

*1 blender pentru crema de brânză

*1 farfurie și 1 cuțit pentru decupat aluatul

*1 pahar de shot

Preparare crema de brânză:

1.Rupe feta cu degetele în bucăți mici și amestecă-le într-un bol cu brânza cottage și cu roșiile tăiate cât mai mărunt.

2.Adaugă uleiul de măsline și o linguriță de zeamă de lămâie, după care, cu ajutorul unui blender, transformă totul într-o cremă

Preparare plăcintă:

1.Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius

2.Scoate unul dintre aluaturi din pachet, întinde-l pe foaia de copt pe care-l vei coace, pune o farfurie peste el și taie-l rotund.

3.Întinde crema de brânză pe jumătate din cerc, iar pe cealaltă pune pasta de măsline

4.Taie și celălalt aluat în formă de cerc, folosind farfuria drept șablon, apoi așează cel de-al doilea cerc de aluat peste primul

5.Pune paharul de țuică în mijlocul cercului și taie aluatul în raze egale, pe care, apoi, le răsucești cât mai frumos

6.Dă paharul de-o parte, bate bine un ou și unge tot aluatul, pe care îl presari, apoi, cu semințe de susan și cu sare de mare

7.Dă plăcinta la cuptor pentru maxim 40 de minute, la 200 de grade, până când se coace și se rumenește aluatul

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes