Ratatouille nu este doar numele celebrului șoricel priceput la gătit, ci și al unui preparat din sudul Franței, care îți va aminti de vară. Minunat, prin combinația de legume și oregano, ratatouille este o tocană de vară parfumată, perfectă pentru zilele fără chef de gătit, dar atente la siluetă, care se vor, însă, delicioase. Pentru că brânza de capră le va da o fărâmă de proteine de origine animală, dar și acel ceva de care te vei îndrăgosti.
De ratatouille am auzit de multă vreme. Încă din timpul adolescenței. Și îmi amintesc că am întrebat, pe atunci, o prietenă care fusese în Franța cum e preparatul. Pentru că evident aveam o mică obsesie legată de el. ”Ca o zacuscă” mi-a răspuns draga mea prietenă și asta m-a calmat. Pentru că știm cu toții ce gust are zacusca, nu-i așa?
Mai târziu, când mi-am descoperit pasiunea pentru gătit, preparatul provensal mi-a revenit în minte. Așa că, acum, după destulă vreme de întrebări, l-am pregătit la noi acasă și ne-a plăcut ce a ieșit
Ratatouille cu brânză de capră
Ai nevoie de:
*mai multe roșii (eu am folosit cherry pentru că sunt mai dulci în perioada aceasta a anului, deci în extrasezon)
*2 cepe
*4 căței de usturoi
*2 vinete
*2 dovlecei sau zucchini
*2 ardei
*sare, piper și oregano uscat
*brânză de capră sau parmesan ras
Cum se prepară
1.Pentru pregătirea acestui fel de mâncare poți alege varianta mai dichisită, în care tai toate legumele felii și le pui împreună la cuptor, stropite cu ulei de măsline, sare, piper și oregano uscat, sau le tai cubulețe și le pregătești la tigaie, gătite la foc mic, sau la cuptor.
2.Indiferent de ce alegi, dacă optezi pentru varianta mai rustică, toci ceapa și usturoiul mărunt și le sotezi împreună cu 3 linguri de ulei de măsline, într-o tigaie adâncă sau o cratiță la foc mediu. Toacă legumele cubulețe moderate ca dimensiuni și pune-le apoi împreună, peste ceapă și usturoi, cu puțină apă, la gătit.
3.După ce s-au cunoscut, înmuiat și a scăzut sosul, adaugă sarea, piperul și oregano-ul și mai lasă-le la gătit încă vreo 5 minute. Servește-le cu brânză de capră sau parmesan ras, fie ca o mâncare în sine, sau ca garnitură la un grătar de pui sau pește.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.