Recunosc. Îmi place plăcinta cu mere și cred că se întâmplă asta din pricina scorțișoarei pe care o ador. Cu toate acestea, însă, ingredientele și gustul pot fi atât de complexe încât un preparat aparent banal se poate transforma, dacă îți deschizi doar puțin mintea și încerci și altceva, într-o minune culinară. Atât pentru tine, cât și pentru familia ta.
Îmi place plăcinta cu mere, însă o găsesc destul de plictisitoare, fiind relativ la fel de fiecare dată. Pentru că mie îmi plac schimbările și le îmbrățișez cu drag, azi am încercat același preparat în esență, dar unul cu totul altfel. Un galette extraordinar cu mere lăsate la înmuiat în coniac, o plăcintă dulce – acrișoară, perfectă fix așa cum e, dar de-a dreptul ”mind blowing”, dacă vine însoțită de o bilă de înghețată de vanilie, frișcă sau iaurt congelat.
Pentru că de ce ai vrea să fii ca toată lumea, o persoană banală care prepară mâncăruri pe care le știe toată lumea, când poți pregăti ceva foarte bun, ce, poate, oamenii dragi din viața ta n-au mâncat niciodată.
Galette aromat cu mere infuzate în coniac
Ingrediente:
*aluat fraged (reteta, AICI)
*2 mere mari și dulci
*1 ou
*zahăr pudră
*zahăr tos
*1/2 de linguriță de scorțișoară
*2 linguri zeamă de lămâie
*3 linguri de coniac
Preparare
1.Pregătește aluatul, împarte-l în mai multe bile, învelește-le în folie alimentară și dă-le la frigider pentru cel puțin 30 de minute
2.Taie merele în 4, scoate-le semințele și, apoi, taie-le felii foarte, foarte subțiri
3.Pune merele într-un vas adânc împreună cu zeama de lămâie, coniacul, scorțișoara și zahărul pudră după gust (ai grijă să nu fie foarte dulci, pentru că vom mai folosi și zahăr tos în continuare). Lasă-le să stea vreo 30 de minute, amestecând din când în când pentru a fi acoperite de ”soluția” cu coniac
4.Încinge cuptorul la 200 de grade
5.Scoate aluatul din frigider și întinde bilele în foi cât mai subțiri, pe care le așezi, apoi, pe o foaie de copt
6.Pune puțin zahăr pe fiecare foaie de aluat în parte, apoi așează peste feliile de mere una lângă alta, pentru un aspect frumos
7.După ce ai așezat merele, ridică marginile aluatului și ai grijă să fie lipite bine
8.Sparge oul într-un bol, bate-l bine și apoi, cu ajutorul unei pensule de patiserie, unge cu ou marginile ridicate ale aluatului pentru a se rumeni frumos
9.Presară zahăr tos pe deasupra merelor și a aluatului uns cu ou, apoi dă tava la cuptor, la 200 de grade (temperatură medie spre mare la cuptoarele pe gaz), pentru aproximativ 30 de minute.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.