Cele mai noi articole din revistă

Joia Verde și ouăle vopsite cu foi de ceapă


advertisement

Guilty, guilty și guilty! Sunt vinovată, recunosc: în ultima vreme am cam tras chiulul și am lipsit de la întâlnirea cu voi, dar, zic eu, am avut motive întemeiate. Oare lenea poate fi considerată drept ”motiv întemeiat” pentru o absență așa de lungă?

9

De fapt…dacă stau să mă gândesc…nici nu știu dacă mi-a fost lene. Știu sigur, însă, că am fost exasperată. De vremea asta oribilă din ultima vreme care a secat orice urmă de speranță primăvăratică. Și de inspirație. Am gătit da…în ultimele două săptămâni, dar parcă nimic n-a  fost interesant sau suficient de exotic încât să merite onoarea de a junge pe blog. Am făcut-o și de oaie, la un moment dat, încercarea mea de a crea un piure din spranghel (de la conservă) soldându-se cu un eșec răsunător și cu un drum direct la coșul de gunoi.

8

Stau și mă întreb ce am făcut în ultimele două săptămâni: am muncit…am venit (pe vânt tăios) acasă, am pregătit paste de cele mai multe ori (pentru că sunt jenant de simplu de pregătit și am și o rețetă pentru voi pe care v-o dau zilele acestea) sau sandwich-uri, m-am uitat la film, am blestemat vremea urâcioasă, am dormit, m-am luptat cu pulsul care a luat-o razna de câteva ori. Și tot așa.

Cu alte cuvinte n-am făcut mai nimic. Nimic care ar putea fi luat în seamă, cel puțin. Însă, parcă, în ultimele zile lucrurile au început să se schimbe.

12

Azi e Joia Verde, după cum îi spune acestei zile în micul sat transilvănean al bunicilor, acesta fiind momentul perfect pentru vopsit ouăle de Paști. Dacă vrei să țină mai mult, spune superstiția. Tot astăzi m-am apucat și eu de făcut ouăle, cu foi de ceapă roșie.

Metoda aceasta ttradițională este preferata noastră. Și de mulți ani, deja, tata pune de-o parte foi fine de ceapă roșie (și albă) pentru vopsit ouăle în cel mai simplu mod cu putință. Pentru că noi suntem capsomani și uităm să ținem ceapa, pe care nici măcar n-o mâncăm în cantități așa de mari, se încumetă și ne pregătește și nouă o punguță.

467

La fel s-a întâmplat și anul acesta, când am vopsit cu foi de ceapă 15 ouă de găină (vreo 3 s-au spart) și 3 ouă de rață. Cam multe zic și eu pentru două persoane, dar dacă rămânem cu ele mă gândesc să le transform în curry de..ouă.

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri