Joia Verde și ouăle vopsite cu foi de ceapă

Guilty, guilty și guilty! Sunt vinovată, recunosc: în ultima vreme am cam tras chiulul și am lipsit de la întâlnirea cu voi, dar, zic eu, am avut motive întemeiate. Oare lenea poate fi considerată drept ”motiv întemeiat” pentru o absență așa de lungă?

9

De fapt…dacă stau să mă gândesc…nici nu știu dacă mi-a fost lene. Știu sigur, însă, că am fost exasperată. De vremea asta oribilă din ultima vreme care a secat orice urmă de speranță primăvăratică. Și de inspirație. Am gătit da…în ultimele două săptămâni, dar parcă nimic n-a  fost interesant sau suficient de exotic încât să merite onoarea de a junge pe blog. Am făcut-o și de oaie, la un moment dat, încercarea mea de a crea un piure din spranghel (de la conservă) soldându-se cu un eșec răsunător și cu un drum direct la coșul de gunoi.

8

Stau și mă întreb ce am făcut în ultimele două săptămâni: am muncit…am venit (pe vânt tăios) acasă, am pregătit paste de cele mai multe ori (pentru că sunt jenant de simplu de pregătit și am și o rețetă pentru voi pe care v-o dau zilele acestea) sau sandwich-uri, m-am uitat la film, am blestemat vremea urâcioasă, am dormit, m-am luptat cu pulsul care a luat-o razna de câteva ori. Și tot așa.

Cu alte cuvinte n-am făcut mai nimic. Nimic care ar putea fi luat în seamă, cel puțin. Însă, parcă, în ultimele zile lucrurile au început să se schimbe.

12

Azi e Joia Verde, după cum îi spune acestei zile în micul sat transilvănean al bunicilor, acesta fiind momentul perfect pentru vopsit ouăle de Paști. Dacă vrei să țină mai mult, spune superstiția. Tot astăzi m-am apucat și eu de făcut ouăle, cu foi de ceapă roșie.

Metoda aceasta ttradițională este preferata noastră. Și de mulți ani, deja, tata pune de-o parte foi fine de ceapă roșie (și albă) pentru vopsit ouăle în cel mai simplu mod cu putință. Pentru că noi suntem capsomani și uităm să ținem ceapa, pe care nici măcar n-o mâncăm în cantități așa de mari, se încumetă și ne pregătește și nouă o punguță.

467

La fel s-a întâmplat și anul acesta, când am vopsit cu foi de ceapă 15 ouă de găină (vreo 3 s-au spart) și 3 ouă de rață. Cam multe zic și eu pentru două persoane, dar dacă rămânem cu ele mă gândesc să le transform în curry de..ouă.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef