O brad frumos cu stea în frunte și smoothie cu turmeric :)

Încă de când ne-am cunoscut, eu și Lau am dezvoltat un obicei. Poate puțin mai deobișnuit pentru această parte a lumii. Cu alte cuvinte, nu așteptăm să vină Crăciunul peste noi ca să împodobim bradul, ci îl scoatem de la naftalină încă înainte de decembrie.

Cam la fel am făcut și anul acesta. Adică încă de dimineață ne-am echipat cu curaj, Lau s-a suit în pod ca să dea jos cutiile cu ornamente și cu bradul artificial (care anul acesta face 3 ani) și am lăsat totul de-o parte, cu gândul de a împodobi pomul la 1 decembrie. Până spre după-amiază când, într-un acces de nerăbdare, ne-a lovit un gând pervers :)))))). ”Hai să-l împodobim azi”, am gândit cu voce tare și, așa cum am zis, am și făcut.

12

Ne-am luptat puțin cu instalația, ce-i drept, iar după ce ani la rândul am avut un brad cu argintiu și albastru, alb, argintiu și albastru, anul acesta am schimbat macazul: roșu, auriu, alb și argintiu, cu jucărele din lemn și inimioare rustice, fermecătoare.

(da, știu, lumina e cam proastă, deci la fel sunt și pozele, dar asta nu-l deranjează pe Norocel, care s-a pus liniștit să tragă un pui de somn la umbra chestiei ăsteia ciudate recent apărute în universul său:))))

Sincer, îmi place ce-a ieșit și deși treaba nu e încă gata, pentru că trebuie să mai aranjez spațiul de sub brad și decorațiunile prin casă, pomul nostru de Crăciun făcut din noiembrie, e încântător (cel puțin așa mi se pare). Am reușit chiar și să improvizăm o stea în fruntea lui. Roșie, ca cea pe care o purta calul lui Făt Frumos (nu era chiar așa, dar în povestea mea lucrurile pot sta oricum, nu?)

3

PS. Și pentru că sunt convinsă că se vor găsi destui care vor gândi ”Oh, brad de plastic, câh!”, viziunea mea e alta. Prefer un brad de plastic pe care-l folosesc cel puțin 10 ani, în locul sacrificării inutile a milioane de brazi naturali. Mă doare sufletul să-i văd cum se usucă an de an și nu pot accepta asta.

Și pentru că blogul ăsta este despre mâncare, ia să vă dau o rețetă numai bună de gustat și de savurat, care promite să mențină mintea și inima deschise. Dar și în conexiune una cu cealaltă.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef