Omletă berberă pentru dimineți exotice

Ce ar putea, oare, să-i treacă prin cap unui om care primește de ziua lui cadoul visurilor lui? Pot să vă spun eu, cu exactitate, pentru că nu cu mult timp în urmă, m-am pricopsit nu cu unul, ci cu două vase tajine. Oh, mi le-am dorit de multă vreme, pentru că deși nu aveam habar cam ce și cum stă treaba cu gătitul în felul acesta, am fost perfect conștientă că un vas tajine mi-ar deschide ușa spre o întreagă lume de posibilități culinare.

Și așa a și fost. Pentru că de când am primit vasele am întos internetul pe dos pentru a descoperi formule magice de folosit în ecuația cu tajine.

Da, din momentul în care am primit vasele, pot spune că am mâncat și preparat două rețete pe care nu le-am mai gustat niciodată în viață: pui cu lămâie și tumeric și omletă berberă.

Omleta am gustat-o astăzi – din toate punctele de vedere pentru că a fost o experiență cu totul nouă – și este mai mult decât o simplă combinație de ouă, roșii, ceapă și condimente. Este o poveste…Cu popoare care străbat oceanele de nisip în ”corăbii” cu patru picioare și cocoașe, care gătesc, trăiesc și simt lumea în alt fel.

Omleta aceasta este o revelație și trebuie gustată cu inima și mintea deschise pentru că nu seamănă câtuși de puțin cu păpărada cu mămăligă, brânză și smântână care se degustă prin partea noastră, a Sibiului.

 

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 2 ratings

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes