Cele mai noi articole din revistă

Omletă berberă pentru dimineți exotice


advertisement

Ce ar putea, oare, să-i treacă prin cap unui om care primește de ziua lui cadoul visurilor lui? Pot să vă spun eu, cu exactitate, pentru că nu cu mult timp în urmă, m-am pricopsit nu cu unul, ci cu două vase tajine. Oh, mi le-am dorit de multă vreme, pentru că deși nu aveam habar cam ce și cum stă treaba cu gătitul în felul acesta, am fost perfect conștientă că un vas tajine mi-ar deschide ușa spre o întreagă lume de posibilități culinare.

Și așa a și fost. Pentru că de când am primit vasele am întos internetul pe dos pentru a descoperi formule magice de folosit în ecuația cu tajine.

Da, din momentul în care am primit vasele, pot spune că am mâncat și preparat două rețete pe care nu le-am mai gustat niciodată în viață: pui cu lămâie și tumeric și omletă berberă.

Omleta am gustat-o astăzi – din toate punctele de vedere pentru că a fost o experiență cu totul nouă – și este mai mult decât o simplă combinație de ouă, roșii, ceapă și condimente. Este o poveste…Cu popoare care străbat oceanele de nisip în ”corăbii” cu patru picioare și cocoașe, care gătesc, trăiesc și simt lumea în alt fel.

Omleta aceasta este o revelație și trebuie gustată cu inima și mintea deschise pentru că nu seamănă câtuși de puțin cu păpărada cu mămăligă, brânză și smântână care se degustă prin partea noastră, a Sibiului.

 

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri