Cele mai noi articole din revistă

Ouă de prepeliță rulate în pui și cartofi ”dungați”


advertisement

…nu mi-e greu să-mi dau seama cum este, de fapt, un gurmand… mă întreb, însă, cum trebuie să fie omul pasionat de gătit. Cred că, în primul rând trebuie să fie o natură curioasă, care, într-o anumită măsură trăiește în afara normelor societății. Pentru că pasionatul de preparat mâncare nu se va rezuma la a pregăti doar ceea ce știe. Din moși strămoși.

… și mai trebuie să-i placă provocările, să aibă curaj și creativitate și să nu se teamă de greșeli. Pentru că, până la urmă, doar făcând combinațiile greșite de condimente, arzând orezul sau pastele cei care se încumetă să intre în bucătărie vor reuși să creeze până la urmă…necreatul.

Acesta este și motivul pentru care bucătarul meu preferat nu e nici Jamie Oliver (deși îmi place și de el), nici Nigella Lawson nici Lorraine Pascale sau Ramsey, ci Heston Blumenthal.

….din ceea ce a făcut el, cel mai mult mi-a plăcut supa de broască țestoasă ”deghizată” într-un ceas de topit într-o ceașcă de ceai, grădina cu totul și cu totul comestibilă – de la ”pământ”, până la ”pietre” și insecte, căsuța de turtă dulce în mărime naturală, oh și multe asemenea minunății.

În cazul lui Heston Blumenthal, gătitul e artă, știință, nemaivăzut și neobișnuit, deopotrivă. Cam la fel ca gogoșile cu …. gem făcute cu totul și cu totul din cartofi (de la aluat, până la umplutura dulce).

Bineînțeles că e foarte departe de mine gândul de a mă compara cu Heston, dar asta nu mă oprește de la micile și (pentru moment) obișnuitele experimente din bucătăria mea de…jurnalist :).

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri