Pui tajine cu turmeric și lămâie

Cele două vase tajine, minunate, mi-au încurcat puțin socotelile prin dulapuri, pentru că a trebuit să reloc pe alte și alte rafturi linii întregi, perfecte de pahare și ceșcuțe pe care nu cred că le-am folosit vreodată. Dar ce frumos este ca în după-amiezele liniștite să pornesc la ”vânătoare” de rețete sau să stau să privesc cu drag frumusețile cele două. Cărămizie și neagră, împreună.

Prima dintre cele două rețete de tajine încercate a fost cea dedicată puiului cu lămâie și turmeric și deși nu ne prea dăm în vânt după pulpele de pui, de data aceasta am făcut un compromis și am folosit ciocănele. Cu piele cu tot, pe deasupra.

Cum a ieșit? Ce gust or avea ”zăpăcelile” – pentru că am învârtit pulpele până le-am amețit și trebuie să spun că nu seamănă cu nimic. Nici cu sarmalele, nici cu șnitzelele, nici cu ostropelul de pui sau ciulamaua de ciuperci. Seamănă cu altceva. Ceva ce, cu siguranță nu am mai gustat niciodată, dar care cu și mai multă siguranță aș încerca și a doua oră.

Cu piept de pui fără piele și fără os, de data asta.

Ah, și să nu uit! Când te apuci de așa ceva, ai grijă să nu-ți fie prea foame. Pentru că puiul de genul acesta se gătește cu dichis, la foc mic. Așa că se încadrează la slooooow food.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes