Telemea marinată şi o călătorie în Mediterana

…aromat, cald, albastru, alb, minunat este bazinul Mării Mediterane. E ceva atât de interesant la locul acela în care îmi doresc să revin mereu şi mereu. E suficient să mergi odată acolo, să-i guşti aromele, indiferent de ţara pe care marea asta o scaldă, ca să ştii că trebuie să revii. iar…şi iar…

cutmypic

acesta e sentimentul pe care Marea Mediterană îl trezeşte în mine şi încerc din răsputeri să-l regăsesc şi aici, la noi, acasă. Prin intermediul plantelor aromatice, a rozmarinului, cimbrului şi levănţicii din grădină, cu ajutorul roşiilor, a sosurilor confecţionate din roşii, a ierburilor şi a tuturor condimentelor din lumea sărată a mării. A uleiului de măsline, a măslinelor. A usturoiului care pe ţărmurile Mării Mediterane se foloseşte – în bucătărie – din abundenţă.

1213

şi trebuie să recunosc că gustul este cel care mă duce cel mai repede acolo. În lumea caldă, aromată, albastră, albă şi minunată…De aceea o bună parte a pasiunii mele pentru gătit se concentrează asupra bucătăriei mediteraneene.

119

atât de simplu!

 

 

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef