Nu, mâncarea mea nu îngraşă!

Nu, mâncarea mea nu îngraşă!

Las‘ că o să te îngraşi tu!” sau „Uite-aşa o să te îngraşi, tu!” mai aud, din când în când, în ultima vreme. Cam de când am pus blog-ul pe „linia de plutire”.

Mă surprinde? Ah, nu, nu mă surprinde. Pentru că lumea (toată lumea) tinde să aibă o complicată relaţie cu mâncarea…Şi la fel se poate spune şi despre atitudine. Adică, atunci când mergi pe stradă şi-ţi răsare în cale o persoană ce depăşeşte greutatea „admisă”, muşcând din ceva de mâncare, tinzi să o critici. În gând, ce-i drept, dar foarte aspru.

Polul opus e şi el valabil. Pentru că după ce blagosloveşti un „slab” că e numai oase, de-l vezi mâncând, îl dojeneşti (de această dată cu voce tare) că, dacă mai mănâncă, o să se îngraşe.

fat cat

Adică, dacă gătesc cu pasiune (de destulă vreme) şi acum m-au pus păcatele să fac pasiunea publică, gata, mă apucă îngrăşatul.

Nu, mâncarea mea nu îngraşă. Tocmai din cauză că e uşoară, cât se poate de uşoară, respectă „regulile” mâncatului care te ţine departe de kilogramele pe care nu le vrei. Cum e şi asta? Adică e posibil să mănânci fără să te îngraşi?

O, da! Şi pentru a putea spune asta am în spate cărţi şi site-uri întregi de documentare, experienţa transformării din slabă în grasă şi apoi iar în slabă, respectul faţă de organismul meu pe care mă încăpăţânez să nu-l traumatizez.

De vei găti şi vei mânca ce-ţi pregătesc, promit solemn că n-o să te îngraşi. Ce te va face să plângi în faţa nemilosului cântar sunt însă: mâncatul a trei feluri la masa de prânz, cinele consistente, combinaţia dintre carne şi cartofi (cea mai des întâlnită, dar nu singura), îngurgitatul unei ciocolate întregi (sau a mai multora) într-o zi sau (şi mai grav), într-o seară, lipsa totală a activităţii fizice, săritul peste micul dejun, mâncatul prostiilor şi ronţăitul între mese dar, mai ales, seara.

slim cat

Să mănânci fără să te îngraşi nu înseamnă să te dedai unei diete. În niciun caz. De vrei să slăbeşti şi să rămâi slab(ă), trebuie să fii pregătit(ă) să-ţi schimbi stilul de viaţă.

Cum am făcut-o eu şi cum o poţi face şi tu o să-ţi povestesc pe parcurs. Urmăreşte-mă…

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.