Cele mai noi articole din revistă

Nu, mâncarea mea nu îngraşă!

Afisari1.058

advertisement

Las‘ că o să te îngraşi tu!” sau „Uite-aşa o să te îngraşi, tu!” mai aud, din când în când, în ultima vreme. Cam de când am pus blog-ul pe „linia de plutire”.

Mă surprinde? Ah, nu, nu mă surprinde. Pentru că lumea (toată lumea) tinde să aibă o complicată relaţie cu mâncarea…Şi la fel se poate spune şi despre atitudine. Adică, atunci când mergi pe stradă şi-ţi răsare în cale o persoană ce depăşeşte greutatea „admisă”, muşcând din ceva de mâncare, tinzi să o critici. În gând, ce-i drept, dar foarte aspru.

Polul opus e şi el valabil. Pentru că după ce blagosloveşti un „slab” că e numai oase, de-l vezi mâncând, îl dojeneşti (de această dată cu voce tare) că, dacă mai mănâncă, o să se îngraşe.

fat cat

Adică, dacă gătesc cu pasiune (de destulă vreme) şi acum m-au pus păcatele să fac pasiunea publică, gata, mă apucă îngrăşatul.

Nu, mâncarea mea nu îngraşă. Tocmai din cauză că e uşoară, cât se poate de uşoară, respectă „regulile” mâncatului care te ţine departe de kilogramele pe care nu le vrei. Cum e şi asta? Adică e posibil să mănânci fără să te îngraşi?

O, da! Şi pentru a putea spune asta am în spate cărţi şi site-uri întregi de documentare, experienţa transformării din slabă în grasă şi apoi iar în slabă, respectul faţă de organismul meu pe care mă încăpăţânez să nu-l traumatizez.

De vei găti şi vei mânca ce-ţi pregătesc, promit solemn că n-o să te îngraşi. Ce te va face să plângi în faţa nemilosului cântar sunt însă: mâncatul a trei feluri la masa de prânz, cinele consistente, combinaţia dintre carne şi cartofi (cea mai des întâlnită, dar nu singura), îngurgitatul unei ciocolate întregi (sau a mai multora) într-o zi sau (şi mai grav), într-o seară, lipsa totală a activităţii fizice, săritul peste micul dejun, mâncatul prostiilor şi ronţăitul între mese dar, mai ales, seara.

slim cat

Să mănânci fără să te îngraşi nu înseamnă să te dedai unei diete. În niciun caz. De vrei să slăbeşti şi să rămâi slab(ă), trebuie să fii pregătit(ă) să-ţi schimbi stilul de viaţă.

Cum am făcut-o eu şi cum o poţi face şi tu o să-ţi povestesc pe parcurs. Urmăreşte-mă…

Dacă îți place, dă un like și un share:
advertisement

Din aceeași categorie


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...


Niciun comentariu, momentan.

Lasă un răspuns

ULTIMELE REȚETE

Gătește ca în America de Sud: Sopa Seca (supa uscată)
Nu-mi pasă de reguli și poveștile de genul ”Așa se face”, ”Așa e frumos”, ”Așa trebuie”, ”Așa face toată lumea”, ”Așa zic specialiștii” mă lasă rece. Cu alte cuvinte, dacă-mi ...Afisari34.454

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul ...Afisari31.127

Aromat & sofisticat. Sparanghel verde cu ouă ”sunny”, un preparat de 5 stele
Prima dată când am gustat sparanghelul, în Germania, nu mi-a plăcut. Probabil că din pricina aromei sale distincte, care la acea vreme nu se asemuia cu nimic din ce mâncasem ...Afisari60.210

Mai multe rețete


Promoții & Reduceri