Cele mai noi articole din revistă

Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume


advertisement

”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul în jurul sobei și al cuptorului e o plăcere, vara, pe caniculă, lucrurile se schimbă considerabil. Și nu în favoarea cuptorului sau a sobei.

Numai cine a trecut printr-o sesiune de gătit serioasă când afară sunt 40 de grade Celsius și în casă și mai multe, știe cât de diferită e vara de iarnă :).

Brânză la cuptor cu legume

Brânză la cuptor cu legume

Pentru că n-avem ce face și stomacul ne cere de mâncare și în lunile de caniculă, trebuie să luăm în considerare feluri de mâncare care, pe lângă că ne țin mai puțin pe lângă cuptor, au grijă, în același timp să ne potolească foamea, fiind extrem de gustoase. Și sănătoase.

Un astfel de preparat este brânza la cuptor cu legume, o minune ușoară, perfectă în sezonul cald.

Brânză la cuptor cu legume

Ingrediente pentru 2 persoane:

*2 bucăți de telemea potrivit de sărată (dacă e prea sărată se poate pune într-un vas cu apă, la desărat pentru aproximativ 2 ore)

*2 roșii mijlocii

*2 ardei mici

*2 căței de usturoi

*1 ceapă mică

*zeamă de lămâie

*oregano proaspăt sau uscat

*busuioc proaspăt sau uscat

*ulei de măsline extravirgin

Îți mai trebuie:

Folie de aluminiu sau hârtie de copt

Preparare

1.Taie din folia de aluminiu sau hârtia de copt două pătrate generoase și dă drumul la cuptor, la 200 de grade Celsius (temperatură mijlocie spre mare la cuptoarele pe gaz)

2.Taie ceapa felii subțiri și fă la fel cu roșiile, usturoiul și ardeiul

3. Plasează câte o bucată de brânză pe fiecare foaie de copt sau aluminiu în parte și așează peste ea feliile de roșii, ardei, usturoi și ceapă. Presară peste legume și brânză sare și piper, oregano și busuioc, puțină (câteva picături) zeamă de lămâie și ulei de măsline

Brânză la cuptor cu legumeBrânză la cuptor cu legumeBrânză la cuptor cu legumeBrânză la cuptor cu legume

4. Închide folia sau foaia de copt în jurul brânzei și legumelor, sigilează să nu scape aerul și sosurile și dă la cuptor pentru 30 de minute.

Brânză la cuptor cu legumeBrânză la cuptor cu legume

Notă: Dacă nu ai roșii la îndemână, le poți înlocui cu puțin bulion cum am făcut eu 🙂

 

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri