Cele mai noi articole din revistă

Tzatziki, mai mult decât… tzatziki


advertisement

Ador legumele. Mi-au plăcut de când mă știu și de cele mai multe ori, din cauza lor, uit complet de carne. Nu, nu sunt vegetariană, dar aș putea fi fără probleme, pentru că oricum mezeluri nu mai mâncăm de mult, nici porc și ne rezumăm la produse cumpărate de la ”țărani”, din piețele speciale pentru producători locali, la pește, piept de pui și uneori curcan. Singura ”indulgență” este chorizo picant pe care, însă, îl folosesc pentru a da savoare mâncărurilor. Ca ingredient.

Legumele, însă, sunt bucuria mea. Și îmi sunt atât de familiare încât știu exact ce efect va avea cubulețul acela de vânătă adăugat în ghiveci. Dovlecelul sau roșia…Și pe cât de mult iubesc legumele și explorez mereu noi căi și modalități de a le folosi cât mai proaspete, pe atât de mult sunt atrasă de condimentele de toate felurile. Și de ierburile aromatice.

În legumele cât mai puțin preparate termic stau sănătatea și tinerețea – cred cu tărie – locul din care provin ele fiind la fel de important. Întrucât, pentru a avea efect, mâncarea trebuie să fie cât mai ”curată”…

Curată, necurată, mâncarea pe care o avem acum în frigider este cea cu care ”defilăm” pentru că, doar cu vreo trei zile înainte de vacanță am decis să nu mai cumpărăm decât strictul necesar. Asta ca să nu lăsăm ouăle, legumele și brânza pe care le avem deja să se strice pe perioada în care vom lipsi.

Eh și nu e simplu deloc, pentru că ce ne facem dacă nu avem chef să mâncăm tocmai brânza AIA?

Micul nostru dejun de ieri dimineață a fost unul foarte interesant și, important, a cuprins calciu (din iaurtul grecesc), multe vitamine și minerale din legumele și ierburile proaspete (pe care le-am pus la salată), vitaminele B12 și proteine (din ouăle fierte), etc…etc. Iar dacă ouăle le-am înviorat puțin, făcându-le mai interesante, presărându-le cu garam masala (pe două dintre jumătăți), cimbru (pe alte două jumătăți), paprika (pe altele)…. pentru cele două salate am ales legume culese din grădinuța noastră: roșii și castraveți.

Două legume obișnuite, care, însă sau primit minunate arome proaspete din pricina busuiocului (din salata simplă de roșii) și a mentei presărate printre ”rândurile” de castraveți din tzatziki….

 

 

 

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2
  • Persoane : 2
  • Porții : 2

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri