4 moduri de a folosi parmezanul

4 moduri de a folosi parmezanul

Dacă te afli în căutarea unui ingredient din bucătăria europeană bogat în umami – cel de-al cincilea gust, care e bogat și bun – e suficient să-ți arunci ochii pe o bucată de parmezan. Originar din Italia, parmezanul este un tip de brânză matură care promite să valorifice orice fel de mâncare în care ajunge.

Parmezanul de calitate nu este un produs ieftin, însă își merită cu prisosință banii, pentru că o bucată din acest tip de brânză va aduce multă savoare mâncării tale. Mai mult decât atât, e important, când cumperi parmezan, să nu te zgârcești și să optezi pentru varianta rasă. Dacă vrei ca brânza aceasta să-și facă treaba așa cum trebuie, ia-o acasă întreagă.

4 moduri de a folosi parmezanul

 

4 moduri de a folosi parmezanulCumpără, așadar, o bucată de parmezan, un triunghi întreg pe care, după ce-l desigilezi îl poți păstra în frigider, învelit în folie alimentară, pentru a nu se usca.

Te întrebi cum și unde poți folosi ditamai bucata de parmezan? Ei bine, ai la îndemână mai multe variante:

1.Ras peste cartofii prăjiți – prima și cea mai simplă variantă de a folosi parmezanul este pe cartofi. Am pomenit de cartofii prăjiți cărora le dă o aromă minunată combinat cu cimbru uscat și sare, dar poți rade parmezan și peste cartofii copți la cuptor sau wedges

2. Ras în supele cremă – dacă ai o bucată de parmezan în frigider, n-o ține pur și simplu acolo, ci folosește-o în supele cremă. Ori de câte ori prepari o supă cremă, obișnuiește-te să razi la final și niște parmezan, cam echivalentul unei linguri. Sigur o să-ți placă ce a ieșit!

3.În piure-ul de cartofi – la noi în casă e o regulă nescrisă: dacă vrei să pregătești cel mai bun piure de cartofi din lume, adaugă pe lângă lapte, unt, sare și un vârf de cuțit de nucșoară, cam o lingură de parmezan ras. Va ieși o nebunie

4 moduri de a folosi parmezanul

 

4 moduri de a folosi parmezanul4.Fă ”crănțănele” – indiferent că le mănânci doar așa, de dragul ronțăielii, sau că vrei să înfrumusețezi un preparat care merge bine cu brânză, preschimbă parmezanul într-o dantelă fină aproape translucidă printr-o metodă simplă ca ”Bună ziua”: rade parmezan, pune-l grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt, presară-i niște mac, dacă vrei, și dă-l la cuptor (la temperatura maximă) pentru aproximativ 10 minute până se topește și începe să se rumenească.

Dacă nu v-ați convins că parmezanul e minunat ca ingredient, în mâncare, aveți mai jos câteva rețete de preparate care îl conțin


 

One Response to 4 moduri de a folosi parmezanul

  1. Galina 18 mai 2019 at 20:57 #

    Dacă totuși pastrinduse în frigider parmezanul sa uscat, ce facem cu el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.