Kitchen Love: Ustensilele fără de care bucătăria mea n-ar fi "bucătăria mea"

Kitchen Love: Ustensilele fără de care bucătăria mea n-ar fi „bucătăria mea”

N-aş fi crezut să spun asta vreodată, dar bucătăria e universul meu. Cu totul şi cu totul special. Acolo mănânc (cu Lau, of course), acolo ne preparăm cafeaua, uneori – dimineaţa devreme când nu am somn – acolo o şi beau. Acolo fac fotografiile, creez sau condimentez mâncărurile.

2

Bucătăria este lumea mea, un fel de bulă magică în care minunile devin posibile. Mai ales cele care presupun o explorare a gustului.

Gustul, însă, nu este singurul aspect important pentru mine, pentru că universul acesta trebuie să fie „condimentat” şi cu ustensile, farfurii frumoase, spaţii de depozitare, spaţiu de mişcare.

Acesta este şi motivul pentru care am trecut în revistă, azi, câteva dintre lucrurile (ustensilele) care-mi sunt cel mai aproape de suflet. Pentru că mă ajută să gătesc repede, cu accente de culoare, pasiune, gust, fibre naturale, dar mai ales cu multă, multă dragoste.4

(principalele ustensile de gătit. pe ele le folosesc cel mai mult, nu cred că aş mai putea trăi fără cleştele din metal şi dintre toate, cel mai mult îmi plac tacâmurile de salată din lemn de măslin pe care le-am cumpărat din Creta)

3

(cele două vase tajine care mă inspiră de fiecare dată când le ridic capacele)

8

(două dintre tigăile pe care le folosesc cel mai mult. tigaia tip wok pentru mâncăruri asiatice şi cea mică pentru omletele individuale)

7

(cele mai iubite condimente din lume)

6

(blenderul pentru smoothies şi de mână pentru supele cremă)

5

(mănuşile de bucătărie preferate şi un peşte amuzant care îmi înveseleşte zilele cu ploaie şi fără inspiraţie)

11

(îmi plac…farfuriile, ceştile, bolurile albe – sau de sticlă – şi recipientele de ţinut cafeaua în culori vesele sau îmbulinate)

10

(sau farfuriile şi bolurile care îmi amintesc de vacanţă, mare, mâncare bună, cel albastru, nisip şi gusturi sărate)

1

(detest sticlele cu detergent de vase  – aşa că am rezolvat problema – şi am descoperit – de curând – periile pentru spălat vasele. Însă cum nu suport plasticul……….am rezolvat şi problema asta)

:))))

4 Responses to Kitchen Love: Ustensilele fără de care bucătăria mea n-ar fi „bucătăria mea”

 1. Paula 24 septembrie 2016 at 7:09 #

  Buna,
  Imi poti spune unde ai gasit peria de spalat vase? Caut si eu asa ceva (in ideea de a nu mai folosi plastic) si nu dau de ele.
  Merci anticipat!
  Paula

  • Alexandra 24 septembrie 2016 at 9:46 #

   Buna 🙂
   Am gasit peria de lemn la DM, la raionul cu produse pentru menaj. Sper sa gasesti 🙂

   • Paula 30 septembrie 2016 at 21:43 #

    Multumesc! Spor in toate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.