Dacă te grăbești și vrei să hrănești gurile din casă cât mai rapid cu putință, optează pentru această supă-cremă de linte roșie. Minunată la prânz sau cină, supa aceasta îmbogățită cu cimbru și smântână se prepară foarte repede și e așa de sățioasă de nu-ți trebuie pâine deloc pentru a o savura.
Supă cremă de linte
Ingrediente:
- 1 ceapă albă mijlocie
- 1 bol cu linte roșie
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 3 linguri de smântână
- 1 cubuleț de unt
- sare, piper și cimbru
Preparare:
- Toacă mărunt ceapa, usturoiul și morcovul
- Topește untul într-o cratiță de supă și adaugă legumele
- Lasă-le să se înmoaie la foc iute pentru 20 de secunde, apoi adaugă lintea
- Pune apă cât să acopere de două ori legumele pentru că lintea va absorbi mult lichid
- După ce legumele și lintea au fiert (în aproximativ 15 minute) la foc mijlociu, cu un blender de mână pasirează bine coninutul supei
- Adaugă în crema rezultată, sare, piper și cimbru uscat, după gust
- Ia oala de pe foc, lasă să se domolească puțin și, apoi, pune smântâna.
- Gustă din nou și mai potrivește de sare și piper, dacă e cazul
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.