Dacă îți dorești să știi cu ce se mănâncă America de Sud, dă chiar acum o fugă până la magazin și cumpără două conserve de fasole plus una de porumb. Acestea sunt ingredientele de bază, alături de carnea de porc, tocată, în prepararea deja clasicului chili con carne al sud-americanilor.
Pentru că nici eu, nici Lau, nu ne omorâm după porc, am decis să fac o schimbare de macaz spre zone mai … ușoare, înlocuind carnea de porc tocată cu bucățele de piept de pui.
Operațiunea, la bază un experiment, s-a dovedit a fi o reușită. Și încă una extrem de arătoasă, pentru că am decis să fac felul de mâncare și mai fotogenic, cu un topping de ou sunny (cum se face, vedeți AICI), care s-a potrivit perfect în ecuația din farfurie.
Chili con carne … de pui
Ingrediente:
- 1 conservă de fasole ”kidney”
- 1 conservă de fasole albă (pentru diversitate eu am folosit fasole gigant, de la borcan)
- 1 conservă mică de porumb dulce
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 grame de piept de pui tăiat cubulețe
- 2 linguri cu vârf de pastă de tomate
- fulgi de chilli
- 1 ardei capia
- sare, piper și cimbru
Preparare:
- Sărează și piperează carnea de pui, toacă mărunt ceapa și usturoiul și taie ardeiul bastonașe subțiri
- Într-o cratiță sau tigaie adâncă, la foc moderat, pune uleiul și adaugă ceapa și usturoiul. Lasă să se înmoaie puțin, după care vine rândul puiului și al ardeiului
- Pune apă cam cât să acopere legumele și puiul, pune-i capac cratiței și lasă totul la fiert, la foc mic
- După ce carnea s-a fiert, adaugă în cratiță fasolea, porumbul, pasta de tomate și un vârf de cuțit de fulgi de chilli. Amestecă totul, dacă e nevoie mai adaugă puțină apă, pune capacul și lasă să fiarbă. Nu prea mult, însă, pentru că fasolea și porumbul sunt deja moi și se vor dezintegra
- Dacă vrei ca chili-ul să aibă mai mult sos, lasă totul să fiarbă cu capac, însă dacă vrei să scadă, fierbe chili-ul fără capac
- După aproximativ 10 minute de fiert, gustă chili-ul și adaugă-i sare, piper și cimbru după gust. Tot acum e momentul pentru îngroșat sosul.
- Pentru a îngroșa sosul, dizolvă în puțină apă o lingură de făină de tapioca, sau de amidon de porumb și toarnă lichidul alburiu în chili. Lasă să clocotească puțin până când se îngroașă și…Gata
- Servește preparatul sud-american cu un topping de ou sunny care îi va da mai multă savoare și finețe acestui fel de mâncare rustic.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.