Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie

Nu îmi plac dulciurile în mod deosebit. Și, mai ales, nu mă omor după prăjiturile sau cremele de ciocolată. Da, știu, sunt mulți îndrăgostiți de crema adâncă precum noaptea, însă eu nu mă număr printre aceștia. Pe de altă parte, dacă aș avea în față un platou cu prăjituri de toate felurile, și printre ele s-ar regăsi o bunătate cu lămâie, știu că nu aș rezista tentației.

Dintre toate prăjiturile din lume, cel mai mult și mai mult îmi plac dulciurile cu lămâie. Poate din cauză că acrul citricelor trebuie temperat cu dulce, rezultând ceva minunat.

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie

 

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâieMicul fruct de soare, lipsit de dulceață a fost și cel care a stat la baza preocupărilor mele din ultimele zile. Sigur din cauză că afară miroase deja a primăvară și nu mai e mult până în martie. Acesta este și motivul pentru care Lau a fost harnic zilele astea și a pregătit deja mica noastră grădină de legume organice pentru semințele de ridichi, spanac și salată, dar și pentru alte trufandale precum ceapa sau usturoiul verde. Și e minunat să văd cum încet, încet, zambilele cu vârfurile lor verzi mustăcesc la soare. Și acum la nori :).

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie

 

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâiePentru că azi a fost înorat și noi ne-am refăcut zilele trecute stocul de lămâi fără de care nu pot sta – acresc cu ele ceaiurile, supele, salatele și apa minerală – m-am gândit azi să aduc puțin soare în casa noastră, pregătind niște prăjiturele lipicioase, dulci și acrișoare în același timp 🙂 care sunt extrem de ușor de pregătit și care merg minunat cu o cafea neagră, amară.

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie

Mini prăjituri cu lămâie

Ingrediente pentru blat:

*coaja rasă de la o lămâie

*200 grame unt la temperatura camerei

*170 grame zahăr brun

*200 grame făină

*1 pliculeț de praf de copt

*3 ouă

Ingrediente pentru sirop:

*aproximativ 50 – 60 de grame de zahăr brun

*sucul de la o lămâie și jumătate

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie

Preparare

1.Încinge cuptorul la 180 de grade (temperatură mică la cuptoarele pe gaz)

2.Într-un bol mare, cu ajutorul unui mixer, amestecă untul și zahărul până când rezultă o cremă maronie

3.Amestecă făina cu praful de copt

4.După ce ai încorporat zahărul în unt, adaugă ouăle unul câte unul, după care, adaugă făina.

5. Amestecă totul bine, apoi adaugă coaja de lămâie. Amestecă bine.

6. Ia formele de prăjituri și, cu ajutorul unei linguri pune din compoziție, în forme. Îndreaptă la gură și dă prăjiturile la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade, sau până când se coc și nu se mai lipește aluat de scobitoarea cu care le probezi

Savoare dulce-acrișoară: mini prăjituri cu lămâie

7. Când prăjiturile sunt aproape gata, într-o cratiță pusă la foc mic adaugă zahărul și zeama de lămâie pentru sirop. Siropul e gata când se topește zahărul. Ia-l de pe foc și lasă-l să se domolească

8. După ce prăjiturile s-au copt scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească puțin înainte de a le scoate din forme. Așează-le, apoi, pe un platou și, cu ajutorul unei linguri, toarnă peste ele siropul de lămâie.

*Cantitățile de zahăr se potrivesc gustului nostru. Nu uita să guști și siropul și aluatul înainte de a-l pune în forme, pentru mai adăuga zahăr în cazul în care preferi prăjiturile mai dulci.

 

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes