Mai e un pas mic până la prima zi de primăvară, însă prognoza meteo nu arată că vom avea parte de o vreme excelentă. Nu afară, cel puțin :). Asta nu înseamnă, însă, că nu ne putem bucura de vreme însorită la noi acasă, în bucătăriile și la mesele noastre, cu o supă ruptă din soare.
Asta nu din cauză că ar fi fierbinte, ci din pricina culorii ei spectaculoase, care te trimite imediat într-o lume aromată și însorită. Pentru că morcovul, care este personajul principal al supei noastre fără carne e, aici, sufletul pereche al ghimbirului care îl însoțește.
O supă aromată, dulce-acrișoară, însorită și optimistă, numai bună de încercat în week-end, cu doar câteva zile înainte de prima Babă a anului :).
Supă cremă de morcov
Ingrediente:
*5 morcovi
*1 ceapă mică
*1 cubuleț de unt
*1 bucățică de ghimbir proaspăt
*1 cartof mijlociu
*2 fire de apio
*sare, piper
*supă de pui sau apă
*zeamă de lămâie
*smântână sau, dacă vrei ca mâncarea ta să nu fie atât de grasă, iaurt grecesc, cremos
Pregătire
1.Curăță morcovii și taie-i felii cât mai subțiri
2.Curăță cartoful și ceapa și toacă-le mărunt (cu cât legumele sunt mai mărunte, cu atât vor fierbe mai repede)
3.Curăță bucățica de ghimbir și toac-o și pe ea
4.Într-o oală de supă topește untul, iar apoi adaugă legumele și ghimbirul, în afară de cartofi. Sotează-le la foc mediu.
5.Când legumele s-au sotat adaugă supa de pui sau apa până acoperă bine legumele și lasă totul la fiert, la foc mediu, aproximativ 5 minute
6. După 5 minute pune și cartoful în oală și mai lasă la fiert aproximativ 5 minute, până fierbe cartoful
7. Ia un blender de mână și transformă supa de legume în cremă, după care e momentul să o condimentezi cu sare, piper, iaurt grecesc (sau smântână), trei stropi de zeamă de lămâie, dar, în general, după gust.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.