ceapă
Kritharaki – pentru puțin (mai mult) soare în farfurie
Gata, s-au dus cele 500 de zile din luna ianuarie și iacătă-ne în februarie. Nu…încă nu se simte miros de primăvară, însă asta nu înseamnă că nu putem să visăm...
Păstrează-ți mințile în bucătărie vara asta: Brânză la cuptor cu legume
”Iarna nu-i ca vara” spunea, la un moment dat, un ”clasic” în viață :)). Și cu siguranță nici ”Vara nu-i ca iarna”, mai ales în bucătărie. Adică, dacă iarna statul...
Legume la cuptor cu ouă de prepeliță și parmezan
Dacă ești în căutarea unui preparat perfect pentru brunch, prânz sau o cină ușoară, legumele cu ouă de prepeliță la cuptor sunt cea mai bună alegere. Aceasta nu este, însă,...
Rețetă vegană (de post). Tofu tandoori cu paste, de inspirație indiană
Dacă ai decis să ții post, asta nu înseamnă că trebuie să te pedepsești mâncând alimente nesănătoase sau în combinații nefericite. Care vor ajunge, la finalul perioadei, să-ți facă rău....
Pregătește orez prăjit, asiatic, în doi timpi și trei mișcări
Dacă îți place orezul prăjit, asiatic, nu trebuie să mergi tot timpul la restaurant, ci îl poți pregăti și acasă. Pentru ca orezul să-și păstreze însă structura și ușoara uscăciune...
Dacă ți-e dor de vară, pregătește ratatouille cu brânză de capră
Ratatouille nu este doar numele celebrului șoricel priceput la gătit, ci și al unui preparat din sudul Franței, care îți va aminti de vară. Minunat, prin combinația de legume și...
Azi călătorim în ASIA cu soba și zucchini noodles în sos dulce-acrișor
În ultimele două zile am călătorit mult aici, la rețetefine.ro. Am început duminică, ușor, cu un drum imaginar și gustos în Grecia și în țările măslinilor, printr-un brunch cu aromă...
Chili con carne … de pui plus topping de ou sunny
Dacă îți dorești să știi cu ce se mănâncă America de Sud, dă chiar acum o fugă până la magazin și cumpără două conserve de fasole plus una de porumb....
Supă picantă cu tăiței, de inspirație asiatică
Ador mâncarea asiatică. Și cel mai mult îmi place la ea faptul că e întru totul diferită de preparatele noastre, europene. Avem și noi bunătățile noastre. Nu poate spune nimeni...
Supă – cremă de linte roșie, rapidă și sățioasă
Dacă te grăbești și vrei să hrănești gurile din casă cât mai rapid cu putință, optează pentru această supă-cremă de linte roșie. Minunată la prânz sau cină, supa aceasta îmbogățită...
Legume dulci – acrișoare la cuptor, pe pat de mămăligă, cu ou sunny
Mămăliga nu e tocmai preferata mea, când vine vorba de mâncare. Asta nu înseamnă, însă, că refuz o porție bună și gustoasă de tocană albă de pui ori ciuperci însoțită...
Vreau să slăbesc. Zucchini umpluți cu pui și brânză pentru o cină ușoară
De vrei să slăbești, cea mai rea idee pe care ai putea-o avea ar fi să nu mai mănânci nimic sau să urmezi fel de fel de diete restrictive. Spun...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |