faina
Rulouri cu scorțișoară din aluat pufos de iarnă
Încearcă să-ți imaginezi….. Te trezești dimineața, într-o zi leneșă de sâmbătă, deschizi ochii, adulmeci aerul… Pe sub uși, pe lângă pereți, se prelinge spre tine ceva nedeslușit, dar atât de...
Supă cremă de salată născută și crescută, ca mine, în Transilvania
Frumos și interesant este sudul Transilvaniei, dar probabil că oricine simte și gândește la fel despre zona în care s-a născut. Da, m-am născut aici, în Transilvania, la Sibiu, și...
Supă cremă de broccoli – hrană verde pentru suflet :)
Îmi plac ceasurile…Mult de tot. Şi le prefer pe cele de dimensiuni gigantice. Cu cât e ceasul mai mare, cu atât mai bine. Ca dovadă a spuselor mele sunt cele….să...
Dulciuri sofisticate. Mini tarte cu mere și coniac (în niciun caz) pentru Ziua Îndrăgostiților
Da, știu prea bine. Nu prea am postat aici rețete de dulciuri. Și dacă stau să mă gândesc cred că pe blog, în afară de smoothie și de iaurtul grecesc...
Sufleu de brânză și o legendă amuzantă din Sibiul meu
Se spune că atunci când se pregăteau să construiască turnul Bisericii Evanghelice, sașii sibieni și-au pus în cap să-l facă ei pe cel mai mare din Transilvania. Pentru că la...
Supă cremă de usturoi (şi crutoane din lipie)
Mi se pare de-a dreptul fascinant cum din câteva ingrediente şi legume banale poţi face o mâncare incredibilă. Poate că doar mie mi se pare ciudat lucrul acesta, poate că...
Paste făcute în casă – o surpriză foarte plăcută
„Trăieşti prea mult în interiorul tău”, mi-a spus cineva cu foarte mult timp în urmă. Pe atunci nu ştiam la ce se referă. Acum, însă, misterul a fost clarificat. În...
Articole recente
- Cum să faci crusta pentru quiche și tarte sărate
- Cum să fierbi orezul perfect, ca un asiatic
- REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce
- Sintra (Portugalia). Magia s-a născut la Quinta da Regaleira
- Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Alte Rețete
-
Fin & Delicat. Unt cu flori de chives și sare...
Așa cum am spus și cu alte ocazii, condimentele –...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Supă cremă de sparanghel verde
La fel ca ridichile, spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde,...
Recipe by Alexandra | -
Orzo cremos cu spanac și sparanghel verde
Orzo (paste scurte care seamănă cu orezul), lapte, spanac, parmezan,...
Recipe by Alexandra | -
Cu gust de soare, mare și viață lungă: Prăjitură cu...
Măslinul, copac bătrân și înțelept, nu este nici pe departe...
Recipe by Alexandra | -
Sofisticat: Quiche cu trei brânzeturi și roșii uscate la soare
Nu se știe exact cine au fost cei care au...
Recipe by Alexandra |