Pentru că mi-am promis solemn să nu mai chiulesc de aici în halul în care am făcut-o în ultima vreme, m-am gândit să-mi spăl păcatele cu ceva cu totul și cu totul special. O omletă care a făcut-o pe mama să tacă în momentul în care i-am spus despre ce este vorba :)))).
Dacă ar fi să vină cineva și să arunce o privire în grădina noastră, îi va fi ușor să constate că există, prin preajmă o mini (bine, maxi) obsesie cu levățica. Și bănuiesc că, după ce am enervat la maxim, cu mulți ani în urmă, o babă ce vindea bulbi întrebând-o de ”buruiana” levănțică, după ce am umplut grădina alor mei și a noastră cu tufele aromate, după ce am împletit-o în cununi și i-am scos sufletul în ceaiuri, era doar o problemă de timp până ce ea ar fi ajuns și în mâncare.
Acest lucru s-a întâmplat cu aproximativ două săptămâni în urmă, când diavolul inspirației mi-a șoptit în ureche: ”Ce-ar fi dacă…..ai pregăti o omletă ciudată rău cu lavandă?” Și n-am mai stat pe gânduri.
Ce a ieșit…..e greu de explicat. Pentru că omleta pe care am echilibrat-o cu brânză de capră și brânză cu mucegai albastru s-a remarcat printr-o minunată finețe.
Însă nu despre omleta cu lavandă și brânză de capră vreau să vă povestesc, ci despre cea care, pe lângă bobocii uscați ai plantei mediteraneene, mai adună în compoziție, câte un boboc de trandafir și un alt soi de brânză decât cea de capră.
Despre cât de bună e, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Mai bine o încercați și sigur, sigur vă va plăcea.
Dar ia să vedem, mai bine, cum să o facem.
Omletă cu lavandă, boboci de trandafiri, brânză brie și mucegai albastru
Ingrediente pentru 1 persoană:
*2 ouă mijlocii sau mici
*1 vârf de linguriță de flori uscate de lavandă (pentru ceai)
*1 boboc uscat de trandafir (eu am folosit trandafiri pentru ceai cumpărați de la magazinele naturiste)
*sare, piper
*piper negru amestecat cu lămâie (opțional)
*brânză brie (sau brânză de capră)
*2 felii subțiri de brânză cu mucegai albastru
*echivalentul unei lingurițe rase de zeamă de lămâie (sau limetă)
*1 cubuleț de unt
*1 linguriță de ulei de măsline
Preparare
1.Sparge ouăle într-un bol și bate-le bine.
2.Peste ouă adaugă lavanda uscată, zdrobind-o între degete. Procedează la fel cu bobocul uscat de trandafir
3.Pune zeama de lămâie peste ouă și flori, apoi piperează și sărează după gust.
4.Încinge o tigaie mai mult mică decât mare, la foc domol și topește untul împreună cu uleiul de măsline
5.Pune ouăle din bol în tigaie și amestecă ușor să se distribuie uniform
6.Lasă focul la mijlociu spre mic, iar când observi că omleta începe să se închege, pune brânza peste ea și acoperă tigaia cu un capac.
7.Las-o așa până se topește brânza și se încheagă ouăle (aproximativ 1 minut)
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.