După cartofii prăjiți cu ouă ochiuri preparați cu cârpele în cap ”pentru protecție”, după cârnații prăjiți și ei (că așa era cel mai simplu) cred că una dintre primele rețete mai complicate pe care le-am încercat au fost cartofii franțuzești.
Mama nu i-a gătit niciodată (sau poate i-a gătit dar nu mai țin eu minte), dar îmi amintesc limpede precum cristalul cum Corina, prietena mea din copilărie, îmi tot spunea că are cartofi franțuzești acasă.
Tiiiiii ,mă tot gândeam, ce-or mai fi și ăia? Și a trebuit să cresc suficient de mare încât să am voie să mă joc cu focul (hehe!) pentru a afla pe propria piele ce buni sunt catofii care nici nu cred că provin de pe meleaguri franceze, dar care au un ingredient mult iubit de către francezi: creme fraiche mai acră.
De îi zice smântână
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.