Dacă ar fi să transpui în mâncare imaginea simplității sofisticate, atunci cu siguranță, ea ar putea împrumuta, fără îndoială, chipul hummusului. E incredibil cum, odată ce ai gustat din bobul acela mărunțel, botezat simplu ”năut”, pur și simplu nu reziști tentației și te întorci la el. Iar și iar.
”Cred că voi deveni vegetarian, atât de bun e”, a spus Lau azi, după ce și-a întins un strat subțire de năut peste o felie de focaccia cu ierburi aburindă, proaspăt scoasă din cuptor. Însă hummusul, indiferent de forma pe care o ia, e perfect cu ardei capia (favoritul meu dintre toți ardeii din lume) tăiat fâșii. Dar și cu alte legume care îți plac și pe care le-ai putea ”înmuia” în pasta aceea bogată în proteine, care e, deci, perfectă pentru perioadele de post
Nu este prima dată când pregătesc rețeta de hummus clasic, care e extrem de simplu de preparat odată ce ai la îndemână toate ingredientele. Astăzi, însă, am transformat în realitate un gând care mi s-a cuibărit în minte de ceva vreme, astfel luând naștere hummusul cu ardei copt.
În felul acesta simplu și sofisticat, dintr-o singură cutie de năut am avut la masă două gusturi total diferite. Care ne-au încântat.
Dacă ai o cutie de năut, folosește jumătate la prepararea hummusului clasic și preschimbă cealaltă cantitate de boabe, în
Hummus cu ardei copt
Ingrediente:
*1 cutie sau 1/2 de conservă de năut (Sun Food e în regulă)
*1 ardei capia
*1 cățel de usturoi
*1 lingură de ulei de măsline
*zeamă de lămâie
*zeama de la conserva de năut
*sare și piper
Preparare:
1.Scurge năutul din conservă, dar păstrează o parte din zeamă
2.Pune ardeiul la copt, la foc iute, într-o tigaie, după care dă-l cu sare, lasă-l 2 minute și curăță-l de coajă și de semințe
3.Într-un robot de bucătărie, sau mojar cu pistil, zdrobește usturoiul, apoi adaugă și boabele de năut și ardeiul copt tăiat cubulețe. Zdrobește totul bine până când rezultă un piure dens.
4. Adaugă uleiul de măsline și zeama din conservă până când piureul capătă consistența unei paste mai groase. Acum e timpul pentru sărat, piperat și pentru zeama de lămâie, după cum îți place ție.
5. Gustă și potrivește gusturile, după care pune hummusul într-un bol sau într-o farfurie. Garnisește cu boabe de năut, ulei de măsline extravirgin și cu boia de ardei.
Atât 🙂
Am facut si eu hummus dupa o reteta mai veche de-a ta si vreau sa spun ca este mult peste ce gasim in magazine! Nu se compara gustul hummusului de casa cu cel din supermarket. Cred ca am devenit fan hummus 🙂 O incerc si pe asta