Azi la noi, la Sibiu, e o vreme minunată. După ce am zgribulit destul de bine în ultima vreme, iată că azi, cu doar o zi înainte ca ceasul să-şi schimbe orele, Soarele a mai venit puţin şi pe la noi prin „sat”. Poate că s-a îndurat de noi şi s-a gândit să ne mai aducă încă puţin din amintirea verii care sigur, sigur nu se mai întoarce anul acesta.
(grădina noastră prin iunie-iulie anul acesta 🙂 )
Vremea bună de afară m-a îmbiat să ies în grădină, să mustăcesc la soare, doar pentru a rămâne mută de uimire. Ai zice că în grădina noastră vine primăvara, nicidecum iarna. Levănţica a înflorit a doua oară pe anul ăsta, la fel şi salvia ori trandafirii.
În ultima vreme, ţinuţi captivi în casă de vremea rea, am cam neglijat iubita noastră grădină. Dar în curând, dacă vremea bună ţine cu noi, o vom pregăti încet, încet pentru frig şi vom planta cei 100 de bulbi de lalele, narcise şi ghiocei, pe care i-am cumpărat deja.
Inspirată de frumuseţea vremii, de vara care se ţine cu dinţii de grădina noastră şi nu se dă nicicum dusă de la noi, de tarhonul care înfrunzeşte şi înfrunzeşte în continuare, am decis să pregătesc sosul alb de tarhon. Pe care l-am parfumat cu vin alb sec şi l-am lăsat, apoi, să îmbrăţişeze strâns frigăruile de pui şi legume pe care le-am rumenit în tigaie.
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.