Sunt în criză de timp, deci nu pot sta prea mult cu voi, din păcate, însă nu pot să nu vă împărtășesc o descoperire remarcabilă: ouăle cilbir, o specialitate turcească. Sună ciudat, nu-i așa? Da, sună extrem de ciudat, însă în momentul în care veți afla rețeta, veți vedea că ouăle astea sunt extrem de simplu de pregătit și rapid de mâncat, fiind perfecte (adică P.E.R.F.E.C.T.E), pentru un mic dejun de week-end sau la brunch.
Cred că nu se supără nimeni dacă le mâncăm și la alte ore, nu? De exemplu pe la….16.30, pentru că eu așa am făcut. Și mi-au plăcut la nebunie!
Ouă cilbir
Ingrediente:
*2 ouă
*1pahar de iaurt grecesc
* 1 lingură de unt
* 1 cățel de usturoi
* 1 lingură de mărar uscat
* 1/2 de lingură de piper negru măcinat
* sare, după gust
* boia afumată
Preparare
1. Prepară ouăle poșate ca în video – ul de AICI
2. Până se fac ouăle poșate, prepară un sos din iaurt, cățelul de usturoi zdrobit bine, mărar și sare
3. Când ouăle s-au poșat, scoate-le pe un șervet de hârtie și sărează-le
4. Împarte sosul de iaurt în două boluri și așează peste sos câte un ou poșat
5. Pune o tigaie la foc și când s-a încins presară piperul negru. Pune peste el untul și lasă să se topească, amestecând, la foc iute. Când untul începe să capete o culoare aurie, ia tigaia de pe foc
6. Cu ajutorul unei linguri toarnă din untul infuzat cu piper peste fiecare ou în parte
7. Încheie presărând peste ouă și iaurt boia afumată
Ouăle poșate în sos de iaurt se mănâncă foarte bine cu bastonașe de pâine proaspătă sau prăjită. O minunăție!
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.