Mini cartofi franțuzești – într-o variantă prietenă cu silueta

Cartofii franțuzești nu sunt chiar cea mai bună alegere când vine vorba despre silueta proprietate personală. De vină, în acest sens sunt cartofii de care doamnele, domnișoarele (și domnii, pentru că nu puțini sunt cei care se străduiesc din răsputeri să-și țină burta sub control) se feresc și dacă au ”carul încărcat” sau mor de foame. Cartofii, brânza, ouăle și smântâna folosite intră, toate, la capitolul ”No, no” în curele de slăbire, dar cine spune că trebuie să ascultăm toate prostiile care ni se șoptes la urechi de ”specialiști”.

28a25a1a

Ați ghicit. Nu sunt o specialistă, dar cred că mâncarea, gustul, mirosul fac parte într-o bună măsură din micile și marile plăceri ale vieții. Așa că, dacă nu sărim calul și mâncăm o tavă întreagă de cartofi franțuzești (după cum a făcut Lau meu) nici nu trebuie să ne batem capul prea mult că ne-am putea îngrășa de la o tortiță delicioasă coaptă într-o formă de brioșe, mai ales dacă o combinăm cu salată verde. 

18a6a7a8a10a

Așa că treaba e ”oablă”, adică dreaptă, după cum îi zice termenului pe la bunică-mea, în micul sat transilvănean și odată ce e sigur, sigur că nu e cazul să apuce pe nimeni mustrările de conștiință, hai mai bine să ne luăm pe noi tricourile de gătit și să trecem la treabă.

11a13a14a20a16a22a

 

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

CADOURI Lullula – recomandarea Rețete Fine

About Chef

Related Recipes