Cele mai noi articole din revistă

Ouă benedict cu sparanghel şi sos olandez gătite „printre stele”


advertisement

„Oraşul omoară stelele”, am citit pe undeva, într-un „loc” de care nu-mi amintesc. Ştiu că are sens, pentru că cele o mie şi una de stele de pe cer (a se citi „miliarde”) se ascund, timide, în spatele becurilor cu leduri, incandescenţă sau economice din oraşele noastre. Pământul e spectaculos privit din Cosmos, Universul fiind, la rândul său, aproape fantastic, privit de pe Terra.

Şi deşi ştiu toate astea, în fiecare noapte când privesc pe cer şi descopăr cele o mie şi una de stele mă cutremur şi sunt uimită de imensitatea lumii noastre. Pentru că, prin simplul fapt că îşi trimit lumina până la noi, stelele fac întrucâtva parte din lumea noastră.

Noaptea e misterioasă, adâncă şi magică, uneori de nepătruns, cu milioane de „sori” care bat în intensitate Soarele nostru. Nu şi în eficienţă, în ceea ce ne priveşte. Şi îmi amintesc copleşită de admiraţie de nopţile stranii, cu lună plină care îmi trezesc sentimente amestecate, de momentele în care, tolănită pe canapea, priveam la Alnitak, Alnilam şi Mintaka, cele trei stele care compun „Centura (Vânătorului) Orion” sau de nopţile cretane, când aveam impresia că e suficient să întind mâna pentru a atinge constelaţiile şi că unele stele parcă se pregăteau să atingă pământul.

Ciudat, dar acolo, pe limba de pământ dintre ape, cerul părea mai aproape decât la noi, constelaţiile putând fi observate cu uşurinţă. Poate că şi aici (cu siguranţă), dacă m-aş îndepărta de oraş, cerul mi s-ar părea la fel şi m-aş trezi că miturile (chiar şi ale Greciei Antice) au sens şi se apropie de realitate.

Da, mă fascinează stelele, Cosmosul, Universul, constelaţiile şi toate corpurile cereşti, la fel ca „ploile de stele”. Dar mai bine să ne întoarcem pe pământ, în bucătărie şi să ne delectăm cu ouă benedict pe pâine prăjită, împreună cu una dintre delicatesele mele preferate. Sparanghelul. 

PS. Chiar dacă pregătitul sparanghelului e o treabă deloc complicată, din pricina complexităţii reţetei şi a sosului olandez (destul de greu de preparat), recomand reţeta asta aşa zişilor „experţi” – adică celor care se încumetă în a face şi treburi mai complicate

Dacă îți place, dă un like și un share:

Adăugată de

Promoții și reduceri

Alexandra

Gatitul ca o pasiune, nu ca necesitate. Revista aceasta este o călătorie. În alte lumi. Cu gust. Iar dacă te-ai săturat de tocana de cartofi, eşti deschis(ă) la minte, te ...

Similare

  • Persoane : 2
  • Porții : 2

ULTIMELE ARTICOLE


Campania ”Și eu dau aripi!”: De ce să ajutăm? Pentru că putem :)
Le vedem, uneori, acolo sus, pe cer, cu aripile lor frumoase larg întinse, în zbor....

Cel mai bun aluat de pizza se face ”la ochi”
Ne-am obișnuit să măsurăm totul în bucătărie. Și dacă nu folosim cântarul și precizia lui,...

Pregătește un ice tea de vară în 3 pași simpli!
Îl găsim la sticlă pe la toate magazinele și, dacă nu suntem atenți, am putea...

Cum să cumperi o locuință pe care nu ți-o permiți (I)
Hmmmm….Sună cam ciudat, știu. Dacă nu-ți poți permite o anumită locuință pe care, poate, ți-o dorești, sau la care visezi...

Cum să pregătești cea mai bună ceapă caramelizată?
Uneori, în unele rețete, nimic nu e mai bun decât ceapa caramelizată. Bulb banal și pișcător, care nu e recomandat...

Vopsește ouăle roșii în mod natural
Ori de câte ori mă gândesc la Paști (Paște) îmi amintesc de bunica. Ea pregătea fel de fel de bunătăți...
Mai multe articole

Promoții & Reduceri